RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO-suksess i Irak

Sist oppdatert:
DNO kommer med positive nyheter fra Irak. Men om de finner olje vet enda ikke DNO-sjef Helge Eide:
(Oppdatert med kommentarer fra Helge Eide)

DNO melder om en oppdatering på sine boreaktiviteter i Nord-Irak. Det norske oljeselskapets operasjoner i det krigsherjede landet har vært kontroversielle.

Nå melder DNO imidlertid om sukess i den første brønnboringen i DNOs PSA-avtale i det kurdiske området i Irak. Brønnboringen ble startet 28. november 2005 og har nå nådd 3.100 meter. Det er ventet at brønnen vil nå den totale dybde innen få dager, heter det i meldingen fra DNO.

DNO vil nå evaluere boreresultatene for å igangsette programmet for brønnen. Selskapet har videre beste at flere brønntester vil bli gjennomført. Testresultatene er viktig for å evaluere resultatene og det kommersielle potensialet i Tawke-prospektet, skriver DNO i meldingen.

Man vil nå evaluere boredataene og forberede testprogrammet. Derfor vil Tawke 1 forlates og riggen vil flyttes til et nytt brønnfelt på PSA-området. Det opplyses videre i meldingen at en mindre rigg kan bli benyttet for videre testing på Tawke 1.

Avventer tester

DNO-sjef Helge Eide forteller til NA24.no at det er for tidlig å si noe om hva som blir utfallet av testene på brønnen de nå har boret i Irak. Nå skal de teste om det er drivverdige forekomster av olje i den brønnen de har boret.

- Det er for tidlig for oss å si noe om. Vi meldte i dag at vi har boret ned til 3.000 meter og har gått gjennom de geologiske horisontene vi har planlagt, sier Eide som forteller at de nå planlegger å gjøre testoperasjoner på brønnen de har boret.

- Det vi har konkludert med er at vi flytter riggen til et annet felt og får inn en mindre rigg, forteller Eide. Den mindre riggen skal gjennomføre ytterligere tester på feltet de nå er inne på.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere