RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO tildeles nye leteblokker(Ny)

Sist oppdatert:
DNO har blitt tildelt andeler i to blokker i den felles økonomisk sonen mellom det lille afrikanske øyriket Sao Tome og det oljerike Nigeria. Tildelingen betyr også uplifts til PGS
Ifølge en melding sendt ut den felles tildelingsenheten til Sao Tome og Nigeria for det felles havområdet, så har DNO sammen med det lille norske oljeselskapet Energy Equity Resources (EER) fått en eierandel på 10 prosent i blokk 3.

Videre er et konsortium bestående av DNO, Filthim-Huzod Oil & Gas, EER og kinesiske SINOPEC blitt tildelt 85 prosent av blokk 6 samt operatørskapet. Det er Anadarko med en eierandel på 51 prosent som er operatør for blokk 3.

Det har ikke lykkes iMarkedet.no å få kommentarer fra ledelsen i DNO. De sitter i styremøte som er ventet å vare store deler av dagen.

Det skal betales en singaturbonus på henholdsvis 40 og 45 millioner dollar fordelt på lisenseierne i blokk 3 og blokk 6.

Drypper på PGS

Totalt ble det i denne runde gjort tildelinger av fem blokker. Tildelingen i den felles økonomiske sonen har tatt noe mer tid enn planlagt, men den endelig beslutningen ble tatt på et møte 31. mai, der presidentene for de to landene ga sine godkjennelse, går det frem av en felles pressemelding.

Det er seismikkselskapet Petroleum Geo-services som har skutt 2D-seismikken i området. PGS har tidligere bekreftet overfor iMarkedet.no at tildelingene vil utløse upliftinntekter for selskapet.

DNO-partner med kontakter

EER er allerede inne sammen med lokale Dangote med 9 prosent i blokk 1 etter en overraskende tildeling i april i fjor. Selskapet skal ha gode forbindelser i Nigeria, som har blitt brukt som forklaring på at de har kommet inn på sokkelen som ferskt oljeselskap. Gründerne bak EER startet selskapet kun måneder før lisensrunden.

Det kan se ut til at de nylig har skjedd endringer i EERs eierside. I hvert fall er hele selskapets styre skiftet ut. Det går frem av en melding til Brønnøysund-registrene av 3. mai.

Det er nå London-baserte Osman Shahenshah som er styrets leder, mens resten av styret består av Egbert Ulogo Imomoh og de to advokatene i advokatfirmaet Schjødt, Einar Irgens og Eirik Vinje.

Shahenshah er er også nylig utnevnt finansdirektør i det nye oljeselskapet Afren som ble noter på AIM-listen i London i mars i år. Imomoh er adm.direktør i Afren Nigeria.

Shahenshah bekrefter overfor iMarkedet.no i formiddag tildeling til DNO og EER. Han opplyser også at Afren nå har et kontrollerende eierskap i EER, og at dette er årsaken til styreskifte, men er utover det tilbakeholden med kommentarene rundt eierskapet.

Ifølge Shahenshah vil det nå innledes forhandlinger om hvilken eierandel Afren/EER vil ha i de to blokkene. Afren opplyser i en tidligere børsmelding at de kontrollerer 4,41 prosent i blokk 1, som er andel EER har i blokken.

Blant eierne i Afren er International Finance Corporation som er en del av verdensbanken. De har en eierandel på 7,5 prosent og har ytt selskapet kredittfasilitet på 50 millioner dollar.

Afren har også kontaktene i orden med blant annet tidligere president og generalsekretær i OPEC, Rilwanu Lukman som styremedlem. Lukman er også den nigerianske presidentens spesialrådgiver på oljespørsmål.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere