RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNO vurderer oljefeltsalg

Sist oppdatert:
Etter det Dagens Næringsliv kjenner til prøver DNO å selge sine eiendeler i de egenopererte britiske feltene Heather og Broom for å dekke obligasjonsgjelden og videre satsning
Kilder i DNO-systemet opplyser til avisen at opptak av et norsk obligasjonslån kan være et alternativ.

Det var i går DNO meldte at selskapet som følge av dårlige gjeldsratinger ikke vil fortsette med planene om opptak av et obligasjonslån i det amerikanske markedet på mellom 1,1 og 1,4 milliarder dollar. Årsakene til at DNO ønsker å hente inn fremmedkapital er for å finansiere utbyggingen av Broom-feltet fra neste sommer og refinasiere et obligasjonslån som forfaller til våren.

Adm. direktør Helge Eide sa til iMarkedet i går at de ser på ulike andre alternativer, men at emisjon ikke skal ha vært et alternativ. DNOs behov skal ifølge Eide være langt lavere en rammen indikert for det amerikanske obligasjonslånet. Les mer her: Emisjon ikke et tema for DNO

DNO har siden februar i år hatt Lehman Brothers engasjert for å se på en optimalisering av selskapets lisensportefølje i Nordsjøen, blant annet med tank på salg av deler av porteføljen.

DNO er operatør med en eierandel på 100 prosent i Heather og 55 prosent i satellittfeltet Broom.

DN har ikke lykkes å få kommentarer på sine opplysninger fra Eide.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere