RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNOs gassproduksjon starter

Sist oppdatert:
DNOs partner på gassfeltet Seven Heads utenfor Irland har nå satt i gang produksjonen på feltet, etter en liten forsinkelse i forhold til opprinnelig plan
Det var tidligere ventet at produksjonen skulle ha kommet i gang i første del av november, men den første produksjonen startet først nå helgen.

Ramco Energy, som er operatør på feltet, skriver i en melding at de forventer å nå oppstartsvolumet i løpet av en kort oppstartsfase. Det er ventet at produksjonen vil ligge på 60 millioner kubikkfot pr. dag nå oppstartsfasen er avsluttet. Produksjonen vil skje fra fem brønner.

Gassen fra feltet, som produseres via undervannsenheter, føres til produksjonsplattformen på nabofeltet Kinsale hvor Marathon Oil er operatør. Derfra flyttes gassen via rørledning til land. Det har tatt kun ni måneder fra utbyggingsplanen ble godkjent til at Seven Heads nå har kommet i produksjon.

DNO har gjennom det heleide datterselskapet Island Petroleum en eierandel på 12,5 prosent i gassfeltet på Seven Heads. Denne eierandel er ventet overført til svenske Lundin Petroleum i løpet av første halvår neste år i forbindelse med salget av store deler av DNOs lisensportefølje i Europa meldt for noen uker siden.

Produksjonen på Seven Heads er allerede solgt for flere år fremover, og er ventet å dekke mellom 10 og 15 prosent av Irlands gassforbruk neste år.

Feltet har påviste og mulige reserver på 390 milliarder kubikkfot, som tilsvarer 68 millioner oljeekvivalenter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere