RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNOs generalforsamling i gang (Ny2)

Sist oppdatert:
Den mye omtalte generalforsamlingen i oljeselskapet DNO er i gang. Storaksjonær Berge Gerdt Larsen hadde kontroll på generalforsamlingen, men Stavanger-gruppen blokkerte flere forslag
Les også:

DNO-Larsen har simpelt flertall
Skuffende for DNO & Co. i Nordsjøen

Før generalforsamlingen startet har frontene vært steile på eiersiden i DNO. På den ene siden står Skagen-fondene og aksjonærforeningen og på den andre siden står storaksjonær Berge Gerdt Larsen og hans folk.

Etter åpningen viste det seg at 61,58 prosent av aksjekapitalen var til stede på generalforsamlingen, noe som tilsvarer totalt 99 aksjonærer.

iMarkedet skrev tidligere på fredag at på fjorårets generalforsamling kontrollerte Berge Gerdt Larsen omkring 58 prosent av de fremmøtte stemmene, som følge av at under halvparten av aksjonærene var representert enten selv eller gjennom fullmakter. På dagens generalforsamling har altså flere meldt sin interesse.

Det ble videre klart etter åpningen at Skagen, Folke Hermansen & Co. ønsket å flytte frem avstemmingen på et nytt styre, og før avstemningen om tildeling av fullmakter.

Etter avstemningen om dette punktet ble klart viste det seg at 43,03 prosent stemte for endring av agendaen, mens 56,73 prosent stemte i mot.

Dermed viste det seg at storaksjonær Berge Gerdt Larsen hadde kontroll på generalforsamlingen ved at han kontrollerte et simpelt flertall aksjonærmassen. Samtidig fikk ikke storaksjonæren gjennom vedtektsendringer, hvor det er vedtak som trenger 2/3-dels flertall.

Senere på fredag ble det også klart at forslaget om emisjonsfullmakten falt. Forslaget ble sperret av Stavanger-gruppen, med Folke Hermansen og Skagen-fondene i spissen.

Skagens Kristian Falnes sa på generalforsamlingen at DNO har 3 millioner egne aksjer som er mer enn nok til å dekke opsjonsprogrammet til ansatte. Han, i likhet med Folke Hermansen og andre aksjonærer i Stavanger-gruppen, ville ikke gi fullmakt til et styre de ikke kjenner. Med den foreslåtte fullmakten og egne aksjer ville det ukjente styret kontrollert aksjer som kunne utgjøre 20 prosent.

I tillegg til dette ble forslaget om et konvertibelt lån også nedstemt. Her stemte til og med storaksjonær Berge Gerdt Larsen i mot sitt eget forslag.

- Som styreformann må jeg sikre selskapet største mulig fleksibilitet, men som aksjonær stemmer jeg i mot, sa Berge Gerdt Larsen på generalforsamlingen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere