RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNT håper på storinnrykk

Foto: Lien, Kyrre (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Vi drar på hytteferie i påsken som aldri før.

- I fjor hadde DNTs 40 betjente hytter 16.089 overnattinger, en økning på 15 prosent. Det manglet kun 28 overnattinger for å slå rekordpåsken 2002, forteller informasjonssjef Merete Habberstad til Nationen.

Mange av de betjente hyttene har fått rekordmange bestillinger foran årets påske, samtidig som DNT opplever medlemsrekord med over 233.000 medlemmer.

- En fin og snørik vinter har betydd mye for hyttebesøket. Samtidig melder utstyrsleverandørene om rekordsalg av ski, konstaterer Habberstad.

Hun tror at finanskrisen og klimatrusselen har bidratt til nye og enklere ferievaner hos mange.

- Vi føler at fjellene, bokstavelig talt, svever litt over finanskrisen. Mange prioriterer i år vekk utenlandstur og storbyferie, mens det å kjøre tog et par timer ? for så å gå for egen maskin ? er en forholdsvis nøktern og rimelig ferie for de fleste. Det er hovedårsaken til at mange DNT-hytter har en besøksvekst på over 20 prosent i vinter, mener Habberstad. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere