RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DNT-kamp for allemannsretten

Foto: Den Norske Turistforeningen
Sist oppdatert:
Den Norske Turistforeningen vil kjempe for å beholde allemannsretten i Norge.

Et samlet landsmøte i DNT støtter opp om å kjempe mot alle forsøk på å innskrenke allemannsretten.

- Den dramatiske reduksjon av områder for friluftsliv er den største trusselen mot vår mulighet til å ferdes i fri natur, sier styreleder Pernille Rød Larsen til DNTs hjemmesider

- Hyttefelt i fjellet, stengsler i strandsonen og kommersielt salg av forsvarseiendommer blokkerer for allmennhetens mulighet til å drive friluftsliv. I løpet av få år har det skjedd en dramatisk reduksjon av områder for friluftsliv. Dette er den største trusselen mot vår mulighet til å ferdes i fri natur, sier hun videre.

DNTs landsmøte vedtok en resolusjon som peker på truslene mot allemannsretten. DNT fremmer en rekke krav på turfolkets vegne og utnevner seg selv til friluftslivets fagforening. I resolusjonen heter det:

«Allemannsretten gir oss rett til å ferdes fritt i utmark, og er forankret i friluftsloven. Nå er denne allemannsretten truet pga. stort arealpress langs kysten og i bynære områder.

DNT krever at den økte nedbyggingen og oppstykkingen av utmark stoppes, og at viktige frilufts- og naturområder sikres.»

I resolusjonen krever DNT videre at plan- og bygningsloven sørger for mer bindende arealplaner. Dette vil ifølge DNT gi kommunene mindre mulighet for å gi dispensasjon fra byggeforbud i strandsona, i bynære friluftsområder og i fjellet.

Finn din tur på DNTs turplanlegger

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere