RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbel front mot Noble

Sist oppdatert:
Meglerhuset Enskilda Securities, med Mads Syversen i spissen, jobber både for Smedvig og SeaDrill. Les mer her
Den 15. desember sendte administrasjonen i Smedvig ut en melding til markedet om at de hadde valgt meglerhuset Enskilda Securties som finansielle rådgivere for å se på mulighetene etter at Noble kjøpe seg stort opp i selskapet.

I mellomtiden har John Fredriksens riggselskap SeaDrill begynt å bevege på seg i markedet. De la i dag frem et indikativt bud på aksjene i Smedvig.

Og SeaDrill har skaffet seg et stort korps med rådgivere. I en pressemelding fra selskapet står meglerhusene Carnegie, Enskilda og Fondsfinans sammen om å utrede mulighetene for å få stablet på beina et bud.

Dermed er Enskilda Securities på den ene siden rådgiver for Smedvigs styre og ledelse samt at jobber på oppdrag fra John Fredriksens SeaDrill-system.

Årsaken til dette er etter hva iMarkedet.no har grunn til å forstå at ledelsen i Smedvig helst vil ha en løsning med SeaDrill. Dermed kan Enskilda jobbe for tilsynelatende to parter.

Ledelsen i Smedvig har også tidligere signalisert at de ønsker en såkalt norsk løsning.

- Ikke klar over

Til iMarkedet.no bekrefter Smedvig-sjefen Kjell E. Jacobsen at de har fortsatt har Enskilda som rådgivere.

På spørsmål om det er noen grunn til at de har samme rådgivere som Fredriksens SeaDrill, svarer Jacobsen at han ikke var klar over at Enskilda er engasjert av SeaDrill.

Ellers hadde han ikke noen kommentarer rundt engasjementet av Enskilda til iMarkedet.no.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere