*Nettavisen* Nyheter.

Dobbeltbytte ga Vålerenga-seier

Vålerenga 2 vant 2-1 i Tromsø. Lørdag kan andredivisjonsplassen sikres i Vallhall.

12.10.11 08:43

Etter en lang dag på reisefot var det en svært fornøyd Vålerenga-tropp som landet på Gardermoen sent mandag kveld.

- Dette var en slags bonusseier for oss. Utrolig deilig og ikke minst viktig med tre poeng i Tromsø. En skikkelig lagseier og gutta skal ha ros for måten de gjennomfører kampen på etter en lang dag med reise og mye venting, sier Vålerenga-trener Aleksander Olsen til vif-fotball.no like etter landing.

Ville unngå tap

Etter en lang sesong under nedrykkstreken har VIF-rekruttene klatret noen plasser på tabellen etter en god høstinnspurt. Med Fram Larviks seier mot et svakt Strømsgodset 2 på lørdag lå VIF2 imidlertid under streken igjen før kveldens kamp. Det preget kampforløpet.

- Det var en sjansefattig, men tett og jevn kamp. Kampen ble nok preget av at mye sto på spill for oss. Vi kjemper en hard kamp med Harstad og Fram Larvik for å holde plassen og det var veldig viktig for oss å unngå tap. Derfor var nok tilnærmingen vår til kampen litt forsiktig med fokus på det defensive arbeidet og god struktur i midtbaneleddet, forteller Olsen.

- Vi fikk et tidlig baklengsmål etter en litt klønete straffe, men heldigvis skapte Chuma Anene balanse i regnskapet kort tid senere da han headet et frispark i mål. Det var avgjørende for oss å få den scoringa så kjapt. Det gjorde at vi kunne fortsette å jobbe etter den planen vi la før kampen. Resten av omgangen var veldig jevn, begge lagene hadde sine perioder uten at noen klarte å skape de helt store sjansene.

Artikkelen fortsetter under bildet

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: VIF Media (Arkivfoto)

Avgjørende dobbeltbytte

Uavgjort i Tromsø hadde vært et godt resultat for VIF-rekruttene, men et dobbeltbytte kvarteret før slutt bidro til full pott og tre viktige poeng med hjem til Oslo.

- Etter pause trykket Tromsø oss litt tilbake, men de skapte fortsatt lite. Kampen snudde da vi gjorde et dobbeltbytte kvarteret før slutt. Vi satt inn Jibril Bojang på topp for å få mer fart i angrepsleddet og Shola Akinyemi for å få mer intensitet på midtbanen. Det var et vellykket trekk. Shåresh Ahmadi hadde jobbet knallhardt hele kampen og begynte å bli sliten, med Jibril fikk vi fart til å true rommet bak deres forsvarsfirer og vi fikk betalt da han scoret vinnermålet ti minutter før slutt.

Fra TIL-hold rapporteres det om selvmål, men trener Olsen påstår hardnakket at målet tilhører Bojang.

- Vi mener det er Jibril sitt mål. Skuddet var på vei inn i det åpne målet. Den var borti en TIL-forsvarer som forsøkte å stoppe ballen, men ballen hadde gått inn uansett. Jibril hadde et veldig godt og viktig innhopp i dag og i vår bok krediteres han målet, forteller han.

- Kan avgjøre lørdag

Nå gjenstår to kamper for Vålerengas andrelag. Kjelsås i Vallhall førstkommende lørdag og Hasle/Løren på bortebane om to uker.

- Mye taler for at alt avgjøres neste helg. Hvis vi slår Kjelsås og Harstad avgir poeng mot Ørn Horten i Lystlunden, er plassen sikret før siste serierunde. Dersom Fram Larvik taper mot Tønsberg skal vi også holde dem bak oss. Vi har 14 mål bedre målforskjell enn dem før de to siste rundene og det klarer de aldri å ta igjen.

- Alle kampene i de to siste rundene skal spilles lørdag og sånn sett er det en kjempefordel for oss at a-laget fikk fredagskamp mot Viking. Det betyr at vi kan forholde oss til 2. divisjonskampen på vanlig måte og benytte oss av alle tilgjengelige a-lagsspillere uten at det går ut over førstelagets aktiviteter.

Avgjørende hjemmekamp

Nå håper VIF-treneren at mange legger lørdagsturen til Vallhall.

- Vi skal mobilisere til helga og det hadde vært morsomt med litt folk på tribunen i årets siste og sannsynligvis avgjørende hjemmekamp. Vi håper at så mange som mulig tar turen til Vallhall lørdag. Vi skal gjøre vårt for at det blir en hyggelig ettermiddag for alle Vålerenga-supportere.

Kampstart i mot Kjelsås i Vallhall førstkommende lørdag er kl. 13.00.

Tromsø 2 - Vålerenga 2 1-2 (1-1)
Alfheim stadion

Mål: 1-0 Vieux Yakhya Sané (str. 3), 1-1 Chuma Anene (11), 1-2 Jibril Bojang (79)

Vålerengas lag: Gudmund Taksdal Kongshavn - Dawda Leigh, Aleksander Solli, Benjamin Dahl Hagen, Lars Vincent Andersen - Nicolai Næss - Kamer Qaka (Deniz Payasli fra 90), Adnan Haidar (Shola Akinyemi fra 76) - Chuma Anene, Shåresh Ahmadi (Jibril Bojang fra 76), Håvard Nielsen

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.