*Nettavisen* Nyheter.

Dobbeltdrap i Bergen: Tredje person pågrepet

Politiadvokat Inger Lise Høyland og politiinspektør Tore Salvesen på pressebrief på politihuset i Bergen tirsdag.

ETTERFORSKER BREDT: Politiadvokat Inger Lise Høyland og politiinspektør Tore Salvesen på pressebrief på politihuset i Bergen tirsdag. Foto: Marit Hommedal (NTB scanpix)

Fra før er to menn er pågrepet og siktet etter at en kvinne og en mann ble funnet døde ved Osavatnet i Bergen.

14.01.20 14:35

OSLO (Nettavisen, NTB): Den 29 år gamle kvinnen og mannen i 40-årene ble funnet drept i det som er et populært turområde i Bjørndalen nær Gullfjellet i Bergen mandag.

På en pressekonferanse tirsdag var politiet tilbakeholdne med opplysninger om omstendighetene rundt funnet og de to som er siktet.

Ny pågripelse

Tirsdag ettermiddag melder NTB at en tredje person også er pågrepet i saken.

Mannen i 50-årene, som ble pågrepet mandag kveld, skal ha oppholdt seg i et hospits i Møllendalsveien i en periode. Det melder Bergensavisen.

Les også: Ytterligere en person pågrepet for drapet i Bergen

Tirsdag morgen startet politiet undersøkelser på det samme hospitset. Sivilforsvaret har satt opp telt utenfor hospitset, og et større område utendørs er avsperret.

Politiet har også lett med hunder bak hospitset. Hospitset er utstyrt med flere overvåkningskamera, blant annet ved inngangsdøren

Pågrepet sammen på bolig

Politiet opplyste på pressekonferansen at to menn til da var pågrepet, siktet for drap eller medvirkning på kvinnen og mannen som ble funnet døde ved Osavatnet. Den ene er altså en mann i 50-årene. Den andre er en mann i 30-årene. Begge har fått oppnevnt forsvarere og vil bli avhørt.

Politiet bekreftet tirsdag at de to siktede er kjent av politiet fra før, uten at de ville gå i detaljer om dette.

De to mennene ble pågrepet sammen i en bolig.

- Vi kan ikke binde oss til noen hypoteser så tidlig i etterforskningen, og vi etterforsker bredt. Vi har ikke kontroll på hendelsesforløpet, uttalte politiadvokat Inger Lise Høyland fra Vest politidistrikt på pressekonferanse tirsdag.

- Vi kan ikke utelukke flere pågripelser, uttalte Høyland og opplyste at Vest politidistrikt har bedt om bistand fra Kripos.

Kan ha blitt fraktet til Osavatnet

Ifølge VG ble de drepte funnet under en presenning.

En av hypotesene er at kvinnen og mannen ble drept på et annet sted og deretter fraktet til området der de ble funnet.

Obduksjonen av de avdøde har startet. Det vil ta tid før den endelige obduksjonsrapporten vil foreligge, men en foreløpig obduksjonsrapport er ventet allerede tirsdag ettermiddag, opplyser politiet.

Politiet har avhørt et 30-talls vitner, mange av dem turgåere i området.

Politiet avhører folk i omgangskretsen til de to, men ber også om at personer som har vært i turområdet på Unneland i løpet av søndag eller mandag om å melde seg, skriver Bergensavisen.

Dette vet vi om saken tirsdag morgen:

  • De to døde er formelt identifisert og politiet jobber med å informere deres nærmeste pårørende.
  • To menn er pågrepet i Bergen mandag kveld.
  • De to er siktet for drap eller medvirkning til drap.
  • En tredje person ble pågrepet tirsdag ettermiddag.

Klikk på bildet for å forstørre. En kvinne og mann ble funnet død ved Osavatnet ved Gullfjellvegen. To menn er siktet for drap eller medvirkning til drap.

FUNNET VED OSAVATNET: En kvinne og mann ble funnet død ved Osavatnet ved Gullfjellvegen. To menn er siktet for drap eller medvirkning til drap. Foto: (NTB scanpix)

Turgåere varslet politiet

Det var turgåere som varslet politiet om blodige gjenstander i elveløpet ved Gullfjellvegen like etter klokka 12 mandag. Første patrulje som kom på stedet tre kvarter senere, fant en død kvinne.

Ifølge VG fant politiet kvinnen under en presenning. Da krimteknikere kom for å undersøke området cirka tre timer senere, fant de en død mann under den samme presenningen.

Det ble funnet blodige klær, en madrass og sekker med klær på stedet, ifølge VGs opplysninger.

Klikk på bildet for å forstørre. TURGÅERE MELDTE FRA: Politiet i Bergen startet etterforskning etter at turgåere mandag fant diverse gjenstander i terrenget ved Gullfjellsvegen.

TURGÅERE MELDTE FRA: Politiet i Bergen startet etterforskning etter at turgåere mandag fant diverse gjenstander i terrenget ved Gullfjellsvegen. Foto: (1881)

Kjenner identiteten til de avdøde

Politiet ba om bistand fra Bergen brannvesen for å søke i Osavatnet.

– Vi søker i vannet for sikkerhets skyld. Vi har gjort funn av gjenstander i nærheten av en elv og en elvemunning. Derfor er det naturlig å også søke i vannet, sier politiinspektør Tore Salvesen ved Vest politidistrikt til Bergensavisen.

De to døde er formelt identifisert etter en foreløpig obduksjon. Begge er norske statsborgere, og de er kjent for politiet.

Politiet har snakket med naboer og omgangskretsen til de to døde. De fikk mandag inn flere tips som de betegnet som interessante.

– Om noen har konkrete opplysninger i saken eller har vært i området denne dagen eller dagen før, så må de ta kontakt med politiet, sa politiinspektør Tore Salvesen i Vest politidistrikt på en pressekonferanse mandag.

Les også: To menn pågrepet og siktet drap i Bergen etter funn av død kvinne og mann

Klikk på bildet for å forstørre. SPERRET AV: Et stort område ble sperret av etter funn av de to døde.

SPERRET AV: Et stort område ble sperret av etter funn av de to døde. Foto: Magne Turøy (Bergensavisen)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag