SISTE: Politiet går nå ut med navn på de drepte:

- De to som døde etter å ha blitt utsatt for vold ved en adresse i Prinsens gate er 19 år gamle Nasratullah Hashimi og 17 år gamle Reza Alizada.

- De to døde etter å ha blitt utsatt for alvorlig vold. En mann er pågrepet og siktet for forsettlig drap. Han ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen og får behandling på St. Olavs Hospital, opplyser politiet i en pressemelding.

En fjerde mann ble også skadet i voldshendelsen og er innlagt ved St. Olavs hospital.

Alle de fire involverte er av Afghansk opprinnelse, opplyser politiet.

Blir fremstilt for fengsling

Mannen som er siktet for forsettlig drap på to unge menn i Trondheim mandag kveld, vil bli fremstilt for fengsling når det lar seg gjøre.

Politiet opplyser samtidig at siktelsen er foreløpig. Etterforskningen fortsetter for fullt. Blant annet avhøres vitner og politiet sikrer elektroniske og fysiske spor.

Politiet vil gå ut med informasjon om den foreløpige obduksjonsrapporten så snart den foreligger. Obduksjonene blir foretatt tirsdag.

Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet før pågripelsen på jernbanestasjonen i byen. Han er innlagt på St. Olavs hospital. Tilstanden hans er fortsatt alvorlig, men stabil. Det samme gjelder en fjerde ung mann som ble skadd under voldshendelsen i en leilighet i Prinsens gate.

Advokat Tore Angen er oppnevnt som forsvarer for den siktede.

Satte krisestab

Trondheim kommune satt tirsdag formiddag i krisemøte etter drapene. Også politiet satt i møte for å oppsummere og få bedre oversikt over saken. Politioverbetjent John Ola Volden i Trøndelag politidistrikt sier til NTB at de nå har identifisert de fire og at de trolig vil gå ut med informasjon om dem tirsdag.

Han sier videre at politiet fortløpende vurderer hvor mye informasjon de kan gå ut med uten å skade etterforskningen. Dersom ikke saken skulle forandre seg vesentlig, er det ikke lagt opp til noen pressekonferanse om dobbeltdrapet fra politiets side tirsdag.

Alle er asylsøkere

Enhetsleder Annika Bjørnstrøm i barne- og familietjenesten i Trondheim kommune sier til VG at alle fire kom til Norge som mindreårige, enslige asylsøkere. Kommunaldirektør for oppvekst og utdanning, Camilla Trud Nereid, sier til NRK at det er for tidlig å si noe om motivet bak volden.

– Vi vet at en av dem som er skadd, hadde kontakt med en av sine oppfølgingsansvarlige her i kommunen bare 30 minutter før det skjedde, og da var alt i orden. Han var ved godt mot, i godt humør og ga ikke uttrykk for at han følte seg truet eller redd eller var engstelig på noen som helst slags måte, sier Nereide.

Tre av de involverte var 18 år, den fjerde oppgis å være 19 år gammel. En av dem kom til Norge for bare en måned siden. Andre har vært bosatt andre steder i landet før de kom til Trondheim.

- Har rømt fra krig og konflikt

Kommunen har etablert et pårørendesenter og en pårørendetelefon og har kontaktet de rundt 200 enslige mindreårige asylsøkerne som er i byen. De har også kontaktet skolene der de var elever.

Det blir arrangert minnemarkering i kommunens lokaler. Også husverter og andre som har hatt ansvar for ungdom, har fått tilbud om bistand fra psykologer.

– Nå stabler vi støtteapparatet vårt på plass. Det kommer fagpersoner hjem til dem som er direkte berørt og står nærmest de involverte ungdommene for å gi støtte i denne situasjonen, sier kommunaldirektøren.

To av kommunens ansatte var hjemme i boligen til noen av de involverte like før hendelsen. Nereid ønsker ikke å si hvem av dem som fikk besøk.

– Dette er ungdommer som har rømt fra krig og konflikt. De har nære pårørende som er drept, bor i skjul eller befinner seg på hemmelige adresser. Det vil være tidkrevende å finne pårørende, sier Nereid.

Fakta om dobbeltdrapet i Trondheim:

* To tenåringer ble drept og en tredje ble skadd i en voldsepisode i Trondheim mandag kveld.
* Den mistenkte gjerningsmannen ble skutt i beinet av politiet under pågripelsen.
* Spesialenheten for politisaker etterforsker politiets håndtering av pågripelsen.
* De fire involverte er menn i slutten av tenårene som kom til Norge som mindreårige, enslige asylsøkere.
* Kommunen har opprettet et treffsted og samlet et kriseteam for berørte i miljøet de involverte tilhørte.