RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobbeltkamp i helga

Lørdag venter toppseriemotstand på Vålerenga, mens et 2. divisjonslag gjester Vallhall søndag kveld.

I helgen har du to muligheter til å se VIFs 1.divisjonsdamer i aksjon. Lørdag venter toppserielaget Kattem på KGB 2 kl. 16.30. Søndag spiller damene mot Urædd i Vallhall kl. 19.30.

- Vi skal jobbe videre med den defensive strukturen. Jeg håper vi ser utvikling på det å jobbe sammen og forstå retningslinjer for både høyt og lavt press, sier hovedtrener Cecilie Berg-Hansen.

Hun håper Vålerenga kan matche Kattem, men er ikke opptatt av resultatet.

- Vi skal bare øve på det vi skal øve på, og dersom jeg ser utvikling, og det er bedre enn i forrige kamp mot Røa, så er jeg fornøyd. Vi må tørre å prøve ut ting nå, sier Berg-Hansen.

Søndag får enkelte A-lagsspillere hvile, noen på grunn av stor treningsmengde, andre fordi de nettopp er kommet tilbake etter et skadeavbrekk. Det betyr at samtlige spillere i troppen får sjansen til å vise seg frem, også noen rekruttspillere som banker på døra til A-laget. Vålerengas rekruttlag spiller i 2. divisjon, altså på samme nivå som søndagens motstander.

- Er laget i rute?

- Jeg synes den fysiske formen ser bra ut, og jeg synes vi er lenger fremme enn på samme tid i fjor rent lagtaktisk. I fjor jobbet vi klart mest med høyt press, mens vi i år også har hatt fokus på å mestre lavt press. Nå skal vi inn i en periode hvor vi skal øve på å variere. Målet er å ha en spillergruppe som selv klarer å finne ut når det kan være smart å endre presshøyde, men jeg regner med at det er en lang prosess, sier Berg-Hansen, og legger til:

- Spillerne skal også være dyktige på å evaluere hva som gikk bra og hva som gikk galt i forhold til det vi jobber med.

Ifølge Kattem sin hjemmeside er laget i Oslo for å gjennomføre tester i forbindelse med et forskningsprosjekt som er satt i gang for å finne ut hvem som er mest utsatt for korsbåndskader. Samtlige spillere i Toppserien skal testes. På grunn av testingen vil spillerne som tester lørdag få mindre spilletid mot Vålerenga enn de som tester på søndag. Derfor blir det en del rokkeringer på Kattems lag, står det på www.kattemkf.no.

Følg Vålerengas damelag på http://vif-damefotball.no/

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere