RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Doblet prisen på Høyblokka

HØYBLOKKA: Her er området rundt Høyblokka i Regjeringskvartalet etter at det ble å åpnet for fotgjengere og syklister etter å ha vært avstengt siden terrorbomben eksploderte 22. juli 2011.
HØYBLOKKA: Her er området rundt Høyblokka i Regjeringskvartalet etter at det ble å åpnet for fotgjengere og syklister etter å ha vært avstengt siden terrorbomben eksploderte 22. juli 2011.
Sist oppdatert:
Tomteprisene driver totalkostnaden opp.

Rapporten fra Dovre Group og Transportøkonomisk institutt (TØI) konstaterer at prisen for å bevare Høyblokka blir cirka 800 millioner kroner. Det er dobbelt så mye som estimert i Konseptvalgutredningen som ble lagt fram i juni.

– Høyblokka tar opp mye tomteareal, og dersom man skal bygge en viss mengde bygg, så trenger man også å betale for tomter til byggene. Det har ikke konseptvalgutredningen tatt høyde for, og derfor anslår vi at bevaring av Høyblokka vil bli vesentlig dyrere. Vi kan snakke om det dobbelte, sier Stein Berntsen, direktør for rådgiving i Dovre Group, til Dagsavisen.

Konseptvalgutredningen anbefalte at regjeringsbyggene bør samles mellom Akersgata og Møllergata. Utredningen estimerte at bevaring av Høyblokka vil koste 400 millioner kroner. Totalkostnadene for å bevare både Y-blokka og Høyblokka ble estimert til 660 millioner kroner.

Selv om kvalitetssikringsrapporten slår fast at bevaring vil bli vesentlig dyrere, vil ikke Dovre Group eller TØI ta stilling til riving.

– Verdien av bygget er nok høy, og vi har ikke objektivt grunnlag for å veie verneverdien og kostnadene ved bevaring opp mot hverandre, sa Berntsen under gårsdagens pressekonferanse, der kommunal– og moderniseringsminister Jan Tore Sanner (H) mottok kvalitetssikringsrapporten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere