*Nettavisen* Nyheter.

Doblet SMS-prisen før ferien

Illustrasjonsfoto Foto: (Scanpix)

En av Norges største mobiloperatører har doblet prisen på SMS til utlandet. Se hvilken og hva den nye prisen er.

14.05.07 15:42

Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og svært mange av oss vil i løpet av sommermånedene sende SMS til venner og familie i utlandet. Da kan du få deg en prisoverraskelse hvis du bruker Norges nest største mobiloperatør, Netcom.

Netcom har valgt å mer enn doble prisen du må betale for å sende SMS til utlandet. Tidligere priser på 59 øre og 69 øre er nå skrudd opp til 1,50 kroner for alle privatkunder, melder forbruker.no.

Som Telenor
Kommunikasjonsrådgiver Øyvind Vederhus i Netcom avdramatiserer situasjonen overfor Nettavisen.

- Vår hovedkonkurrent Telenor har hatt denne prisen så lenge jeg kan huske. Grunnen til at vi setter opp prisen er at vi har tapt penger på SMS til flere destinasjoner i utlandet. Utenlandske operatører har oppjustert prisen for oss, og nå må vi følge etter. Vi gjør ikke dette for å tjene penger, men for å gå i null på denne type SMS, forklarer han til Nettavisen.

Roaming
Prisøkningen ble innført i april, og kundene har fått beskjed om dette gjennom netcom.no. Økningen gjelder SMS sendt fra Norge til utlandet. Er du derimot i utlandet og sender melding enten til Norge eller til andre personer i utlandet blir prisen en annen.

- Da slår prisene for "roaming" inn. Det vil si prisen på trafikk fra en utenlandsk operatør. Disse prisene har gått nedover i det siste, sier Vederhus.

Likevel er det langt dyrere å sende SMS fra utlandet til Norge enn motsatt vei. Prisen ligger gjerne på flere kroner per melding, men avhenger av hvilket utenlandsk nett du er tilkoblet når du er på ferie.

Her leser du hvordan du unngår prisfellene i utlandet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.