RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Dobling av omsetningen i pelsdyrnæringen

Oslo (NTB): Til tross for kraftig motstand fra dyrevernsorganisasjoner går pelsdyrnæringen svært godt og har doblet omsetningen på tre år.

Prisen for minkskinn er nå den høyeste siden 1987, sier markedssjef Torkil C. Tveter i Norges Pelsdyralslag til Dagsavisen.

Mens den omstridte næringen omsatte for 230 millioner kroner i 2009, 320 millioner året etter og 350 millioner i 2011, regner man med at omsetningen i løpet av 2012 har økt til hele 450 millioner kroner.

Dyrevernalliansen har frarådet alle nordmenn å kjøpe eller bruke pels etter nye avsløringer i pelsdyrnæringen i høst. Men oppfordringen bekymrer ikke Tveter.

- Hvis nordmenn slutter å kjøpe pels, vil det ikke påvirke pelsdyrnæringen i Norge. Det eneste som skjer er at nordmenn blir kalde, sier han.

Skinnet fra Norge ender nemlig sjelden opp i norske butikker, men havner isteden på auksjoner i Finland og Danmark. Her er oppkjøpere fra hele verden representert. De ferdige pelsproduktene produseres gjerne i land som Hellas og Hongkong. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere