Onsdag passerer vi 200.000 påviste smittetilfeller på verdensbasis. I tillegg tas det høyde for at det kan være store mørketall, ettersom mange land ikke har tilstrekkelig med utstyr og kapasitet til å teste alle som tror de kan være smittet av det fryktede viruset.

Tallet er hentet fra nettstedet Worldometer, som fører statistikk i sanntid over antall smittetilfeller og dødsfall på verdensbasis.

Antall dødsfall på verdensbasis har doblet seg på en drøy uke, fra om lag 4000 den 9. mars til 7961 den 17. mars.

Her kan du lese om dødeligheten til koronaviruset

Verst rammet

Kina er fortsatt det landet som har vært verst rammet av virusutbruddet med over 80.000 bekreftede smittetilfeller og drøyt 3200 dødsfall.

Mens Italia har over 31.000 registrerte smittetilfeller og drøyt 2500 dødsfall. Bare i løpet av tirsdagen ble det registrert 3500 nye smittetilfeller og 345 nye dødsfall i Italia.

Les også: Koronaviruset har spredd seg til alle land i Europa

Iran er det tredje verst rammede landet med 16.000 smittetilfeller og 988 dødsfall. Kritiske røster antyder at det kan være snakk om høye mørketall for dødsfall i Iran, men dette er blitt avvist fra offisielt iransk hold.

Flere europeiske land melder om stadige flere daglige dødsfall. Spania hadde en økning i antall dødsfall på 191 på tirsdag, mens Tyskland og Frankrike hadde en økning på henholdsvis 9 og 27 dødsfall bare i løpet av tirsdagen.

Les også: CNN: Antall koronadødsfall i USA har passert 100

Flere dødsfall i Sverige enn i Norge

Sverige har færre bekreftede smittetilfeller enn Norge, men har likevel åtte dødsfall. Norge har foreløpig fire dødsfall som følge av sykdommen covid-19, som forårsakes av koronaviruset.

Kina melder om stadig færre daglige smittetilfeller, men i Folkehelseinstituttets risikovurdering fra forrige uke står det at «status nå er at sykdommen ikke er eliminert i Kina. Landet trapper nå forsiktig ned sine strenge tiltak, og det kan føre til ny økning».

Få koronanyhetene på sms! Nettavisen sender deg de tre viktigste sakene hver dag. Meld deg på ved å sende korona til 2005. Total pris 49 kroner. Utsendingene avsluttes automatisk fredag 27. mars.

Smittetallene stiger dag for dag

Hver dag føres det også statistikk over hvor mange nye smittetilfeller som blir meldt inn.

Dette er altså ikke et tall på hvor mange som er smittet totalt sett, men hvor mange nye tilfeller som har fått påvist smitte det siste døgnet.

I Kina har dette tallet stoppet nesten helt opp, med bare 13 nye tilfeller tirsdag. Utenfor landets grenser er utviklingen en helt annen. I resten av verden ble det tirsdag rapportert om 15.731 nye smittede, og denne utviklingen har forverret seg nesten dag for dag helt siden midten av februar (se bilde under).

Ifølge tallene til VG, er antallet nye smittetilfeller her til lands litt mer variabelt:

  • 14. mars: 119 nye tilfeller
  • 15. mars: 150 nye tilfeller
  • 16. mars: 91 nye tilfeller
  • 17. mars: 118 nye tilfeller

Etter 13. mars er det her i Norge kun alvorlig syke med symptomer som testes, i tillegg til viktige yrkesgrupper. Mørketallene kan derfor være store, fordi mange ikke testes.

Fra 9. til og med 17. mars har Nav registrert 16.200 sykefraværstilfeller relatert til koronaviruset. Tallene gjelder enten personer der smitten er påvist eller mistenkt.