Død mann funnet i vannet

Foto: (MMS: Birthe Steen Hansen)

En mann i 20-årene er funnet død i Lille Lungegårdsvann. Trolig har han ligget i vannet lenge.

19.01.08 18:18

(iBergen.no) Den avdøde er nå fraktet til Gades institutt for identifisering.

- Han hadde dessverre ingenting på seg som kunne identifisere ham. Og liket var i en slik befatning at det vil ta tid å identifisere, sier operasjoneleder Svein Bruarøy til Nettavisen lørdag kveld.

Politiet fikk melding om at en person lå i vannet i Lille Lungegårdsvann midt i Bergen sentrum ved 10-tiden lørdag. Både politi, brannvesen og ambulanse rykket ut til vannet, men det ble hurtig klart at mannen var død.

- Han har ligget i vannet en stund, lenger enn de siste par døgnene. Det er ikke uvanlig at omkomne personer blir liggende på bunnen lenge før de kommer opp til overflaten, sa innsatsleder på stedet Bård Tore Nordheim til iBergen.no lørdag formiddag.

For bare to måneder siden ble vannet gjennomsøkt av dykkere. Politiet håper nå at det er en savnet person som er funnet død.

Avdøde hadde på seg mørk jakke og dongeribukse og politiet antar at han er under 30 år. Foreløpig er det ikke mistanke om at noe kriminelt har tilstøtt ham.

Mandag vil arbeidet med identifiseringen starte. Både DNA og tannstatus vil bli sammenlignet med savnede personer, opplyser operasjonsleder Paal Thorbjørnsen ved Hordaland politidistrikt.

Les flere nyheter på iBergen.no

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.