Død mor fødte barn

...og så klarte legene å gjenopplive henne.

27.05.13 11:20

HTML EMBED

(SIDE2:) Lille Elayna Nigrelli er et lite mirakel for sine foreldre, men det største mirakelet er faktisk hennes mor, Erica.

- De sa hun var død
Erica Nigrelli, en lærer i Missouri City, opplevde å få hjertestans da hun var 36 uker gravid. Tross iherdige forsøk med gjenopplivning fra kolleger, fikk de ikke hjertet til å slå igjen. Det ga legene ved sykehuset et vanskelig valg, skriver Huffington Post.

- Jeg følte meg plutselig veldig rar og etter hvert så besvimte jeg, sier Erica Nigrelli til NBC-KPRC. Mannen Nathan, som jobber på samme skole, kom løpende til da kollegene deres gjorde anskrik.

- Noen av studentene mine ropte til meg at kona mi var skadet, så jeg løp inn i klasserommet og hun lå på gulvet. Hun pustet ikke og jeg bare frøs til, forteller Nathan Nigrelli til Forthbendstar.com.

Han forteller om en dramatisk periode som fulgte. Kollegene klarte ved hjelp av gjenopplivning å holde liv i Erica til ambulansen kom.

- Nathan sa bare «redd kona mi, redd kona mi», sier assistenten til skolesykepleieren, Maxine Reeves, til Click2Houston.

Foto: Clock2Houston

Men da Nathan ankom sykehuset med sin gravide kone, ble det klart at hun ikke pustet. Legene valgte å fokusere på å forløse vesle Elayna først ved akutt keisersnitt, og barnets far Nathan Nigrelli fikk beskjed om at moren var død da barnet ble født.

- Hjertet slo ikke da de forløse babyen, men jeg giftet meg med en «fighter» og nå hadde jeg en liten jente som kjempet også, sier Nathan. Legene fant ut at Erica Nigrelli hadde en hjertelidelse, kardiomyopati. Om den ikke behandles, kan nettopp hjertestans være resultatet.

- Ni av ti personer dør når de opplever det som jeg gjorde. Det var en tikkende bombe, sier Erica til Click2Houston.

Friske og fine
Da de skjønte hva som feilet Erica, klarte de å få hjertet hennes i gang igjen.

I dag lever Erica et vanlig liv med pacemaker og Elenya er en tre måneder gammel normal baby som fremdeles trenger litt oksygen, men ellers er frisk og rask.

Nylig ble hennes tre kolleger, som gjorde alt for å gjenopplive Erica, hedret av byrådet i Missouri City.

LES OGSÅ: Da han sluttet å puste, printet legene ut et lite pusterør

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.