Død person funnet etter husbrann i Halden

Foto: Stein Johnsen (Halden Arbeiderblad)

Politiet bekrefter at det er funnet en person i brannruinen på Kornsjø i Halden kommune.

23.08.13 10:39

- Jeg kan bekrefte at det er funnet en person i brannruinen. Personen ble funnet klokka 07.05 opplyser operasjonsleder Ingar Signebøen til Halden Arbeiderblad.

Tekniske undersøkelser
Politiet har ikke mistanke om at det har skjedd noe kriminelt, men kommer rutinemessig til å utføre tekniske undersøkelser.

Politi og brannvesen fikk melding om brannen i en enebolig på Høyden på Kornsjø ved 03-tiden natt til fredag.

Da brannvesenet kom til stedet en drøy halvtime senere var huset overtent, forteller Andreas Orud som var brannleder på stedet i natt.

Savner beboeren
Politiet har ikke fått kontakt med beboeren på stedet og frykter han er omkommet. Men det er ikke bekreftet at personen de har funnet i ruinen er identisk med den savnede mannen.

- Mannen er hørt og sett i huset sitt sent torsdag kveld og natt, og det er med bakgrunn i disse opplysningene vi frykter at mannen er omkommet, uttalte politiet tidligere i dag.

Orud forteller til Halden Arbeiderblad at det var stor spredningsfare til nabohuset, da de ankom.

Spylte nabohuset på grunn av spredningsfare
- Vi måtte konsentrere oss om å spyle nabohuset med vann for å unngå spredning. Taket på brannhuset sto i flammer og hadde rast sammen da vi ankom, så det var ikke annet vi kunne gjøre enn å kontrollere brannen.

- Heldigvis hadde naboen brukt sin egen hageslange på sitt eget hus for å kjøle det ned. Det var bra, for det var nære på at det hadde tatt fyr, sier Orud.

Halden brannvesen rykket ut med to brannbiler og en ledervogn til stedet og ba samtidig om hjelp fra brannvesenet fra Ed.

Var heldige med vinden
Mannskapene fra Ed fikk jobben med å sørge for vannforsyning, men Orud kan fortelle at det aldri var problemer med vanntilførselen. Kornsjø har fått nytt vannverk og dette bidro til at det aldri var noe problemer med å skaffe nok vann.

- Vi fikk raskt kontroll på brannen når vi startet arbeidene der og vi var heldige med vinden i natt. Det blåste nesten ikke og dermed reduserte det faren for at nabohuset skulle ta fyr, forteller Orud til Halden Arbeiderblad.

Ved 05-tiden var brannen slukket. Brannårsaken er ukjent.

SE VIDEO FRA BRANNSTEDET

HTML EMBED

Les flere saker i Halden Arbeiderblad

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.