*Nettavisen* Nyheter.

Død person funnet i Bodø

FUNNET DØD: En død person skal være funnet i Bodø. Politiet vil ikke utelukke at det har skjedd noe kriminelt. Foto: Alexander Kjønsø Karlsen (Avisa Nordland)

Ble funnet i gammel svømmehall.

28.09.15 22:38

(Avisa Nordland): En person er funnet død i den gamle svømmehallen ved Rensåsparken i Bodø, opplyser operasjonsleder i Salten politidistrikt, Espen Fagervoll til an.no. Politiet fikk meldingen klokken 18.10, fra en person som fant vedkommende på stedet.

Mandag kveld jobbet teknikere inne i den gamle svømmehallen i Bodø og holddt de ennå på med åstedsundersøkelser. Et lite lysskinn fra et av vinduene fortalte hvor i bygget politiet jobbet. Lyset ble drevet av et aggregat som var plassert utenfor bygget.

Klokken 21.20 melder politiet at teknikerne har forlatt svømmehallen. Klokken 22.00 er politiet fortsatt på stedet.

- Vi kommer til å ha avsperret område i hele natt. Og det ser ut som vi skal fortsette arbeidet i morgen, sier Fagervoll.

Den avdøde skal fortsatt befinne seg i svømmehallen.

- Vi har avhørt melder og driver nå på med åstedsundersøkelser, sier operasjonslederen.

- Er det mistanke om noe kriminelt?

- Vi holder alle mulighetene åpne, og etterforskningen vil vise dette, sier han.

Erklært død

En lege ble sendt til stedet etter at politiet fikk meldingen, og personen ble erklært død på stedet.

Kriminalteknikere driver nå med åstedsundersøkelser, og ifølge Avisa Nordlands journalist på stedet er hele området rundt den gamle svømmehallen stengt av.

Den avdøde er ikke identifisert, og politiet ønsker ikke å komme med ytterligere kommentarer av hensyn til etterforskningen.

Historisk

Svømmehallen i Rensåsen ble bygd i 1969 og regnes som et viktig bygg i byens historie.

Svømmehallen ble tegnet av Thorbjørn Rodahl som i sin tid også tegnet Radisson Blu og Aspåsen skole i Bodø. Svømmehallen ble stengt i 2003.

I 2011 ble svømmehallen og den tilhørende parkeringsplassen solgt av Bodø kommune til Ragnvald Anderson for 15 millioner kroner.

En kjøpesum som tok hensyn til at bygningskroppen til den gamle svømmehallen skulle bevares og helst fylles med noe samfunnsnyttig. Etter flere runder i bystyret og presentasjon av en ny arkitektur kom man i 2014 i mål med det reguleringsmessig.

Men det har vært komplisert å finne en måte å bygge om svømmehallen på samtidig som fasadevernet skulle ivaretas.

I fjor solgte Anderson derfor halve prosjekter til Barlindhaug Eiendom AS. Et selskap med hovedkontor i Tromsø og som er blant landsdelens største innenfor eiendom og eiendomsutvikling.

Les flere saker fra an.no her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag