*Nettavisen* Nyheter.

Død person funnet i Trondheim

Foto: Tor Åge Hansen / NTB scanpix

En død person er funnet i Nidelva i Trondheim der de har søkt etter 48 år gamle Vibeche Sofie Falck Danielsen.

21.01.14 19:20

Funnet ble gjort i forbindelse med søket etter Falck Danielsen som forsvant fra sin bolig torsdag. Den døde personen ble funnet av Trøndelag brann- og redningstjeneste rundt klokken 15 tirsdag da de dykket i elva.

- Jeg kan bekrefte at det er funnet en død person. Jeg kan ikke bekrefte at det er den savnede kvinnen, men meg bekjent er det ingen andre savnede i Trondheim, sier politioverbetjent Geir-Ole Momyr i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet obduserer personen tirsdag kveld, og vil da trolig bli sikre på personens identitet.

Siktet
Fire personer er siktet for drap eller medvirkning til drap, samt bevisforspillelse, i forbindelse med forsvinningen til Vibeche Sofie Falck Danielsen (48).

- Vi mener nå det er skjellig grunn til mistanke for drap eller medvirkning til drap på den kvinnen som var meldt savnet tidligere, opplyste politiet på pressekonferansen fredag.


Personene ble siktet fredag. Av de til sammen fire siktede er et samboerpar – en kvinne på 34 år og en mann på 47 år – siktet for drap eller medvirkning til drap, mens to menn på 51 og 39 år er siktet for bevisforspillelse. Den eldste av de to siste er kvinnens samboer.

Klikk på bildet for å forstørre.

Vibeche Sofie Falck Danielsen ble meldt savnet etter at det ble funnet blodspor i tilknytning til en leilighet i Midtbyen i Trondheim torsdag morgen. Politiet mener kvinnen ble fraktet fra leiligheten til parkområdet Marinen ved Nidelva, en avstand på rundt 700 meter.

Fraktet til elva
- Gjennom etterforskningen har vi fått kunnskap om at den avdøde kvinnen er fraktet fra åstedet til området rundt Marinen der hun er blitt forlatt i eller ved vannkanten. Derfor er det iverksatt søk i Nidelva av brannvesenet i Trondheim, fortalte etterforskningsleder Bjørn Are Kattem fredag.

Kattem sa da at politiets største utfordring var å få oversikt over hva som hadde foregått i leiligheten. Blant annet viste ikke politiet hvor mange og hvem som var i boligen på tidspunktet da kvinnen kan ha blitt drept.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.