Norges ambassadør Leif H. Larsen og tre andre dødsofre er brakt ut av ulykkesområdet etter helikopterstyrten og fløyet til Pakistans hovedstad Islamabad, melder lokale medier.

– Vi forbereder oss på å sende likene til de respektive landene i løpet av de neste to til tre dagene, sier utenriksminister Aizaz Chaudhry.

Larsen og seks andre, blant dem den filippinske ambassadøren og konene til Indonesias og Malaysias ambassadører, omkom i helikopterstyrten i Gilgit-Baltistan fredag.

LES også: – Styrten skyldes en teknisk feil

Bårene deres ble lørdag fløyet til hovedstaden i tre militærhelikoptre, viser bilder på statlig pakistansk fjernsyn. Bårene ble brakt til et militærsykehus på flybasen Nur Khan i Rawalpindi i utkanten av Islamabad, ifølge nettavisen Dawn.

Pakistan har erklært nasjonal sørgedag til minne om ofrene, og det ble lørdag flagget på halv stang i landet.

Pakistans statsminister Nawaz Sharif og hærsjef Reheel Sharif var til stede sammen med en rekke andre sivile og militære ledere under en minneseremoni for ofrene i Rawalpindi lørdag, skriver Express Tribune.

Pakistanske Taliban (TTP) hevdet fredag å stå bak helikopterstyrten, men pakistanske myndigheter opplyser at ulykken i Naltar skyldtes en teknisk feil. Diplomater fra over 30 land var invitert av Sharif til å delta på åpningen av et turistprosjekt i området.

LES mer: Støre i sorg over dødsfall
OG: Norge sørger over tapet av en viktig diplomat