Gå til sidens hovedinnhold

Døde da de ble truffet av bussenes speil

Sogndal (NTB): Rekonstruksjonen av bussulykken i Sogndal viser at de to kvinnene som mistet livet, døde etter å ha blitt truffet av speilene til den motgående bussen.

Lensmann Åge Løseth i Sogndal, som ledet rekonstruksjonen, bekrefter denne konklusjonen overfor Bergens Tidende. Også Havarikommisjonen skal ha vist interesse for bussenes sidespeil.

- Vi har registrert at bussene har en annen konstruksjon enn på mange lastebiler, der speilene gir etter ved et sammenstøt, sier havariinspektør Tor Østberg.

Også veivesenets ulykkesgruppe var til stede. Det samme var sjåføren som kjørte den norske rutebussen i dødsulykken mandag, men det var to av kollegene hans som kjørte bussene som ble brukt i rekonstruksjonen. Målet med rekonstruksjonen var å belyse saken bedre.

- Dessuten har det vært et tema at veien er smal, den diskusjonen vil vi bli kvitt, sa lensmann Løseth tidligere på dagen.

Politiet har siktet sjåføren av den svenske turistbussen for uaktsom kjøring etter dødsulykken på riksvei 55 ved Fardal i Sogndal mandag. Han har reist hjem til Sverige. (©NTB)

Reklame

Ekstremt høy strømpris – slik kutter du regningen