*Nettavisen* Nyheter.

Døde etter å ha blitt truffet av førerløs bil

Foto: (BA/Rune Johansen)

Mann (72) døde og fire personer ble skadet.

17.06.12 13:08

En 72 år gammel mann omkom etter å ha blitt truffet av en førerløs bil ved Statoil-stasjonen i Spelhaugen lørdag. Det opplyser Haukeland universitetssykehus i en pressemelding. Mannens pårørende er varslet.

- Sykehuset opplyser at mannen døde av skadene han pådro seg i ulykken, sier operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Morten Kronen, til BA.no.

Mannen ble fraktet til sykehus i ambulanse sammen med en annen person. En tredje person ble kjørt til legevakten.

Traff forbipasserende

Vitner forteller at en bil trillet inn i tre personer og en skalldyrbod som står ved bensinstasjonen. Det lå glasskår, krabber og reker strødd på stedet.

- En førerløs bil har trillet inn i en skalldyrkiosk, bekrefter operasjonsleder i Hordaland politidistrikt, Frode Kolltveit, til BA.no.

Øystein Nordstrand, politiførstebetjent på stedet, sier følgende om hendelsesforløpet:

- Det ser ut til at det er en bil som har begynt å trille ned fra bensinpumpene. Det var ingen personer i bilen, føreren var inne på bensinstasjonen og betalte for fylt bensin, sier Nordstrand.

Billen trillet bakover. Begge bakrutene på bilen er knust.

- Det som skjedde var at bilen kolliderte med tre personer, pluss en bod. Alle tre personene var ved bevissthet, men skadeomfanget er foreløpig ukjent, sier Nordstrand.

Operasjonsleder Frode Kolltveit sier til BA.no at to av personene, en mann i 70-årene og en kvinne i 50-årene er fraktet til Haukeland sykehus. En mann i 30-årene er kjørt til legevakten. Ingen av de tre befant seg i boden, men ble truffet i løpet av bilens ferd.

Kvinne befant seg i salgsboden

En kvinne befant seg inne i salgsboden da bilen braste inn i den.

- Hun fikk en traumatisk opplevelse, men kom uskadd fra det, sier Nordstrand.

Ifølge Kolltveit fikk kvinnen behandling for sjokk på stedet.

Har fortsatt lappen

Mannen som forlot bilen har foreløpig fått beholde lappen.

- Det er ikke foretatt noe førerkortbeslag, men dette er noe vi må vurdere, sier jourhavende jurist i Hordaland politidistrikt, Janne Ringset Heltne, til BA.no.

Politiet spekulerer i om håndbrekket har løsnet eller ikke vært på. Bilen ble inn til en teknisk undersøkelse hos Biltilsynet.

Les flere nyheter fra Bergensavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.