*Nettavisen* Nyheter.

Døde etter fallulykke på arbeidsplassen

Foto: (Scanpix)

Mandag omkom en mann etter å ha falt sju etasjer ned i en trappesjakt i Nydalen i Oslo. Det er nummer to på under tre måneder på denne byggeplassen.

30.04.12 21:24

Den fatale ulykken skjedde i Kristoffer Aamots gate i Oslo. Og det er under tre måneder etter at en mann i 20-årene døde da han fikk et betongelement over seg på samme arbeidsplass.

- Jeg kan bekrefte at dette er det andre dødsfallet under oppføring av dette bygget, opplyser vaktleder Per Olav Utgaard ved kriminalvakta i Oslo til Nettavisen.

Ifølge Utgaard er både Arbeidstilsynet og politiets etterforskere på ulykkesstedet mandag ettermiddag.

Om byggeplassen nå stenges etter de to dødsfallene, er det opp til Arbeidstilsynet å avgjøre. Dette vil bli avgjort etter at undersøkelsene på området er gjennomført.

Polsk arbeider

Politet meldte på twitter at en utenlandsk arbeider var omkommet mandag. Det har i løpet av dagen vært jobbet med åsted og gjennomføres vitneforklaringer.

- Det er snakk om en polsk mann, men vi har ikke detaljene om hans identitet ennå. Vi vet heller ikke hvor gammel han er, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt.

Ulykken skjedde ved 13-tiden i et bygg hvor det pågår byggearbeider. Omstendighetene rundt ulykken er ikke kjent ennå, men Arbeidstilsynet er varslet og politiet foretar en åstedsundersøkelse.

- Det er rutine ved dødsulykker og andre alvorlige arbeidsulykker at vi sender noen fra kriminalvakten, forklarer Jøkling.

I følge politiets innsatsleder på åstedet, Odd Roar Salamonsen har mannen falt sju etasjer.

Politiet meldte først om en brann, men dette viste seg å ikke stemme.

Dødsulykken i februar skal ha skjedd under oppføring av bygget. Et betongelement ramlet ned og traff mannen i slutten av 20-årene.

Mange dødsulykker i bygg- og anlegg

Tall fra Arbeidstilsynet viser at 54 mennesker mistet livet på arbeidsplassen i fjor. 20 prosent av arbeidsskadedødsfallene skjedde i bygg- og anleggsbransjen.

* Av de totalt 54 som døde på jobb i 2011 var 10 utenlandske statsborgere. Det er en høyere andel enn tidligere år. Tre polske statsborgere mistet livet på jobb i fjor. To var danske statsborgere, de øvrige var henholdsvis svensk, litauisk, gresk, slovakisk og kroatisk.

Les også: Her døde flest på jobb

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.