Danske Henrik Kriegbaum Plettner (33) døde i høst, etter lang tids sykdom som følge av et kattebitt.

Familien forteller nå historien i danske TV 2 for å advare andre om å ta kattebitt alvorlig.

Det startet i 2018, da Plettner og familien var fosterfamilie for kattemor med unger. I forbindelse med at Plettner skulle flytte kattemor, ble han kraftig bitt i fingeren.

Les også: Advarer om «kjøttetende» kjønnssykdom

– Katten hadde bitt rett inn i en blodåre, og når en katt biter og trekker ut tannen, lukker hullet seg og bakterien sprer seg, sier Anni Thyme, som er mor til Plettner.

Familien ringte legevakten, men fikk beskjed om å komme dagen etter. Da hadde bakteriene allerede fått tid til å spre seg.

Norge i juni 2020: 14 personer rammet av mulig kjøttetende badebakterier i juni

Etter kort tid havnet Plettner på sykehus, der han måtte gjennom 15 operasjoner. Blant annet ble en pekefinger amputert.

– Han hadde veldig svingende helse. Han hadde svekket immunforsvar, lungebetennelse, gikt og diabetes, sier Anni Thyme til danske TV 2.

Overlege Lars Skov Dalsgaard ved Regionhospitalet Gødstrum sier til mediet at Plettner ble utsatt for sjeldne, voldsomme infeksjoner som resulterte i vevsødeleggelser og som spredte seg raskt.

I oktober døde Plettner som følge av komplikasjonene han fikk etter bittet. I dag skulle familien ønsket at de gikk til legen med en gang, og ikke ventet.

– Gå til legen, det er viktig, ikke ta sjanser – og gå umiddelbart, sier Desirée Plettner, som er Henrik Kriegbaum Plettners ekskone.