*Nettavisen* Nyheter.

Døde etter vold på sykehjem

Foto: (Nettfoto.no/Harstad kommune)

76-åring døde etter at han ble angrepet av en medpasient.

26.05.10 11:38

Natt til 6. mai ble en 76 år gammel pasient ved skjermet avdeling på Stangnes sykehjem i Harstad angrepet og utsatt for kvelningsforsøk av en medpasient. I en uke lå mannen bevisstløs på sykehuset inntil han døde lørdag 16. mai, skriver Harstad Tidende.

En dement 81-åring er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Han skal ha tatt kvelertak rundt halsen til 76-åringen, som hadde sovnet på en sofa utenfor rommet sitt. En pleier hørte gurglelyder og kom stormende til fra kjøkkenet på avdelingen. Hun forsøkte å fjerne angriperen, men måtte tilkalle hjelp, skriver avisen.

Voldsepisoden skjedde før klokken 06 om morgenen og rundt tre timer senere ble familien kontaktet. Enhetsleder Aril Mjørlund fortalte at det hadde «skjedd en hendelse». Familien fikk ikke beskjed om hva som hadde hendt, men fikk opplyst at 76-åringen var veldig redd og forvirret. Da familien kom til sykehjemmet ved titiden, hadde sykebilen kommet for å hente 76-åringen. Da var det gått mer enn fire timer siden kvelningsforsøket.

Politiet etterforsker saken som et mistenkelig dødsfall. De startet innledende undersøkelser etter at pårørende kontaktet politiet og fortalte at den ene involverte var død som følge av voldshandlingen som 6. mai ble registrert som en «fysisk hendelse» av politiets operasjonssentral.

Forholdet er ikke anmeldt, men påtaleansvarlig jurist Børge Bertelsen sier til avisen at i alvorlige saker er anmeldelse ikke nødvendig. Politiet kan starte etterforskning av eget tiltak.

- Vi er i gang med å foreta avhør av involverte parter og vitner, sier han.

Også helsetilsynet er koblet inn i saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.