Gå til sidens hovedinnhold

Døde i kjedekollisjon i Sverige

En person omkom i kjedekollisjonen sør i Sverige tirsdag.

(Nettavisen): Ulykken skjedde på Tranarpbroen på E4 i Skåne i Sverige.

Ifølge Expressen skal minst 100 biler være innblandet. Veitrafikksentralen fikk første beskjed om trafikkulykken klokken 10.34 tirsdag.

15-20 personer er fraktet til sykehus med skader av varierende alvorlighet, bekrefter politiet i Skåne overfor Nettavisen.

Nettavisen fikk tirsdag ettermiddag opplyst at tre personer foreløpig er bekreftet omkommet.

- Tre personer er bekreftet omkommet. Det totale antallet omkomne er ennå ikke klart. Totalt er et femtitalls kjøretøy involvert i ulykken, sier pressekontakt Cindy Schönström Larsson i Polisens ledningssentral til Nettavisen.

Tirsdag kveld ble antallet omkomne nedjustert fra tre til én, melder NTB via TT.

TIPS ELLER BILDER? Kontakt Vaktsjef@Nettavisen.no

Politiet har ennå ikke identifisert de døde og skadede, og kan verken bekrefte eller avkrefte nasjonaliteten til personene som er involvert i ulykken.

- Ingen barn skal være skadet eller omkommet. Jeg har fått beskjed om at det dreier seg om voksne personer, sier Larsson til Nettavisen.

Mangler oversikt
Helsingborgs Dagblad opplyser at totalt 60 biler er involvert i kollisjonen.

Paula Hannevind, veitrafikkleder hos Trafikkledningssentralen i Sør-Sverige sier også til Nettavisen at de ennå ikke har oversikt over antall skadede.

- Jeg kan bekrefte at det er en stor ulykke mellom Åstorp og Östra Ljungby. Det er umulig å si hvor mange som er skadet, det eneste vi vet er at det er et stort antall personer involvert i ulykken, sier Hannevind.

Veitrafikklederen sier det er vanskelig å danne seg en klar oppfatning av omfanget, annet enn at dette er veldig stort.

De advarer nå folk mot å kjøre strekningen, og melder at det vil innebære lengre reisetid.

Fastklemt i bilvrak
De skadede er fraktet til ulike nærliggende sykehus med noen av de titalls ambulansene som kom til åstedet. Alle sykehus i området er i beredskap, klare til å ta imot skadede personer.

Flere personer er ennå ikke reddet ut av bilvrak på ulykkesstedet, og politiet jobber fortsatt på spreng. Mellom 25-30 politifolk er på stedet.

- De som kom fra ulykken uten skader er fraktet fra åstedet i busser, sier Larsson i Polisens ledningssentral.

Den endelige ulykkesårsaken er ennå ikke klar, men politiet opplyser at det var svært dårlige kjøreforhold da ulykken skjedde. Veien var glatt og tåken lå tett. Tåken har nå lettet fra stedet.

Tåkete og uoversiktlig
Ifølge Expressen skal 15 lastebiler være involvert i den dramatiske ulykken.

Til nyhetsbyrået TT opplyser en talsperson at flere er fastklemt og skadet.

- Et stort antall ambulanser er på plass og vi har også sendt en buss for å evakuere folk, sier talspersonen.

Åpnes tidligst midnatt
Trafikkverket i Sverige kom tirsdag ettermiddag med en pressemelding der de også opplyser om at flere kjøretøy er innblandet i ulykken. Trafikken som ikke kan kjøre på den stengte veien dirigeres forbi på to ulike veistrekninger, en for lastebiler og en for personbiler.

Ifølge politiet kan veien åpnes tidligst midnatt, mens Trafikkverket sier det ennå ikke er mulig å si når veien vil bli åpnet igjen.

Trafikanter oppfordres til å vise varsomhet i på strekningen, som beskrives som svært glatt.

Sykehus i beredskap
- Vi har fått beskjed om at vi skal være i beredskap og er klare til å ta imot fem skadede i Lund og fem i Malmö, sier presseansvarlig Hans-Göran Boklund med Skånes universitetssykehus til Nettavisen.

Så langt har ingen skadede personer blitt fraktet til dette sykehuset.

- De skadede holder sikkert på å fordeles mellom de ulike sykehusene. I første omgang kan vi ta imot ti personer totalt, sier Boklund.

- Det går ikke an å beskrive
På en pressekonferanse på Tranarpsbroen tirsdag ettermiddag fortalte redningsleder Jonas Hellsten om redningsarbeidet.

På vei til ulykkesstedet møtte han biler som ikke kjørte etter forholdene, og Hellsten mener det kan være en årsak til at omkring femti kjøretøy ble involvert i ulykken på broen.

Brannmann Mikael Kadanik kom først til ulykkesstedet:

- Da jeg først kom frem var det lastebiler og personbiler som ennå krasjet inn i hverandre. Det var fullstendig kaos, som et krigsscenario. Kollisjonen fortsatte i begge retninger og pågikk lenge etter at vi kom til stedet, sier en tydelig preget Kadanik.

Sammen med store redningsstyrker har han bistått med redningsarbeider på broen tirsdag.

- Det går ikke an å beskrive synes som møtte oss, sier han før han tenker seg litt om og legger til:

- Det går virkelig ikke an å beskrive.

18 personer er fraktet til sykehus med ambulanse.

Store diesellekkasjer
- Vi avslutter nå redningstjenesten på stedet og overlater stedet til etterarbeid. Fra tankene på mange lastebiler har det lekket ut flere hundre liter diesel, så de som tar over arbeidet på stedet har mange timers arbeid foran seg, sier Hellsten.

De ulike instansene som har vært involvert i redningsarbeidet vil nå samarbeide for å finne ut hvordan ulykken startet.

Ulykken skjedde ved Tranarpsbron i sør-Sverige mellom Åstorp og Östra Ljungby. Du kan zoome inn for å få broens detaljerte posisjon, og "kjøre" i bildet for å se hvordan veien ser ut.

HTML EMBED

Vis ulykke i et større kart
Reklame

Sommerens kuleste badeflåter

Kommentarer til denne saken