*Nettavisen* Nyheter.

Døde og rike

De er forlengst døde og begravet. Men håver fortsatt inn.

30.06.06 19:44

(SIDE2): Det er høyst tvilsomt at de har noen nytte av pengene der de er nå, men det er ikke noe hinder for at millionene fortsetter å rulle inn på konto.

Store ikoner, som har etterlatt seg en verdensarv, er verdt store summer. Det anerkjente magasinet Forbes har laget en oversikt over hvilke stjerner som fortsatt tjener lassevis med penger.

Elvis på topp
På toppen troner selvsagt Elvis Presley. Selv om han døde i 1977, tjente han anslagsvis 330 millioner kroner i fjor. Pengene ble tjent på rettighetene til de vel 650 sangene til Elvis.

Millioner på grunge
Nirvanas legendariske frontfigur, Kurt Cobain, valgte selv å reise til evigheten i 1994. Rockeren tok sitt eget liv - og musikken ble om mulig enda mer populær. I fjor tjente avdøde Kurt anslagsvis 315 millioner kroner.

E = mc2
Albert Einstein, som også regnes som en superstjerne, har vært inspirasjonskilde til et utall filmer og bøker. Universitetet i Jerusalem arvet fysikeren - og kasserer inn gode summer. De eier blant annet rettighetene til å bruke bilder av Einstein, noe som universitetet årlig tjener 31,5 millioner kroner på. De får også royalties fra Disney, som har gjort det til stor butikk å lage Einstein-leker (!) og videoer. Totalt innkasserer universitetet 126 millioner kroner årlig.

Blond bombe
Bildene av myteomspunne Marilyn Monroe brukes fortsatt i reklamekampanjer, både av champagneselskapet Dom Perignon og et spansk flyselskap, noe som sørger for klingende mynt i kassa. Den blonde sexbomben som døde under mystiske omstendigheter i 1962 tjente sist år 50,5 millioner.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.