*Nettavisen* Nyheter.

Døde under trekantsex - fikk erstatning

Foto: (Thinkctock)

Familien til mannen (31) som døde etter å ha hatt sex med en kamerat og en fremmed kvinne, saksøkte legen hans.

(SIDE2): I mars 2009 gikk den 31 år gamle politimanne William Martinez, fra Georgia, USA, til hjertelegen Sreenivasulu Gangasani og klaget over stadig hyppigere smerter i brystet og strålinger ut i venstrearmen.

Gangasani konkluderte med at den relativt unge mannen var i stor risiko for at arteriene til hjertet skulle blokkeres, og ordnet så Martinez skulle utføre flere tester åtte dager senere.

Sex
Men Martinez døde 12. mars, dag før han skulle vært gjennom testene, mens han hadde en trekant med en kamerat og en kvinne på et motell i nærheten av Atlanta flyplass. Klokken tre på natten falt han bevisstløs ut av sengen, og han døde senere samme natt.

Kvinnen var for øvrig ikke hans kone, noe som har gjort saken enda mer pikant.

- I denne saken har du utroskap, svik, en trekant og det faktum at han var en politimann, sier familiens advokat, Tricia Hoffler.

Familien til Martinez mente Gangasani hadde sviktet da han ikke informerte 31-åringen om å holde seg i ro til testene var gjennomført, og krevde cirka 30 millioner kroner i erstatning.

Delvis egen skyld
Denne uken avgjorde en jury at Martinez familie tilkjennes en erstatning på nærmere 20 millioner kroner, en litt lavere sum enn det opprinnelige kravet, ettersom man hadde kommet fram til at Martinez selv var 40 prosent ansvarlig for sin egen død.

- Saken vår sto sterkt når det gjaldt det medisinske, men det var en utfordring spesielt dette med de uvanlige omstendighetene rundt dødsfallet, sier den andre av familiens advokater, Rod Edmond til Huffingtonpost.com.

- Den formen for sex han hadde er helt uakseptabel, men faktum er at han like gjerne kunne had dødd mens han var ute og løp på tredemølla eller etter en kriminell.

Vil anke
Legens advokater hevder på sin side at Martinez fikk beskjed om å ikke være fysisk aktiv før etter testene, og Gangasani vurderer nå å anke dommen.

- På vegne av vår klient, så kan jeg opplyse at vi vil ta den videre, sier advokat Gary Lovell.

Mer fra Side2? Sjekk forsiden her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.