Dødelig mandag på veiene

Foto: Kallestad, Gorm (SCANPIX)

Tre personer mistet livet i ulykker på norske veier mandag ettermiddag.

06.07.10 06:00

Klokka 13.06 fikk politiet i Telemark melding om en trafikkulykke på riksvei 36 mellom Skien og Nome. En utenlandsk statsborger mistet livet da bilen han kjørte kom over i motsatt kjørebane i en sving, traff et motgående vogntog og deretter kjørte inn i fjellveggen. Den omkomne er en 50 år gammel mann.

Les også: Kolliderte med vogntog

Lastebil kom over midtdeleren
Klokka 13.56 fikk politiet i Oslo melding om ulykken på E6 ved Lambertseter. En lastebil hadde kommet over midtdeleren, kolliderte med en varebil og traff deretter en personbil. En person mistet livet mens to andre ble kjørt til sykehus. Ifølge TV 2 var det føreren av varebilen som omkom.

Les også: Dødsulykke på E6 i Oslo

Klokka 15.55 kom meldingen om en trafikkulykke i i Haugeveien i Sarpsborg. En MC-fører ble erklært død på stedet etter kollisjon mellom bil og motorsykkel. Den omkomne er en 36 år gammel mann fra Halden, melder politiet. Pårørende er varslet.

Les også: MC-fører omkom

Alvorlig skadd på E39
På E39 vest for Mandal ble en dansk mann alvorlig skadet da tre biler kolliderte like før klokka 16 mandag, melder Fædrelandsvennen på nett. Mannen ble brakt til sykehus i Kristiansand. I tillegg ble en mann og en kvinne lettere skadet.

29 trafikkdrepte i juni
Juni begynte dårlig med 29 trafikkdrepte. 30 prosent av de drepte var barn og unge opp til 25 år.

- Det er betydelig flere enn i juni i fjor og langt over snittet for juni måned. Dette bør være et varsku til veifarende i sommer, uttalte UP-sjef Runar Karlsen til Nettavisen før helgen.

I løpet av første halvår omkom 95 personer i trafkken.

Tallene for juni fordeler seg på 14 bilførere, fem bilpassasjerer, fem motorsyklister, en syklist og fire fotgjengere, ifølge Trygg Trafikk . Av de 29 omkomne i juni var det 19 menn, åtte kvinner og to barn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.