*Nettavisen* Nyheter.

Døden for speilrefleks?

Digital speilrefleks blir stadig mer populært, men ny teknologi kan fort føre til at speilrefleks igjen blir et nisjeprodukt.

En kan si mye om digitale kameraer, men at speilrefleks gir bedre bilder og langt bedre fleksibilitet er det få som bestrider.

Kompakt har store begrensninger
Særlig er det muligheten for å ta 3-5 bilder per sekund som er fristende for mange. På denne måten er det langt større sjanse for at personen du tar bilde av ikke blunker – og ikke minst at du i alle fall får ett skarpt bilde.

De fleste av dagens kompakte digitalkameraer kan som regel bare ta 1-2 bilder per sekund, og har ofte en lang forsinkelse fra du trykker på utløserknappen og frem til bildet faktisk blir tatt. Det gjør kameraene nærmest ubrukelige for å ta bilder av ting som beveger seg.

Kan få ti bilder per sekund og HD
Det kan kanskje forandre seg. Micron har utviklet en ny teknologi som gjør at en kan ta 10 bilder i sekundet med en oppløsning på åtte megapiksler. Skrur en ned oppløsningen, kan en ta 30 bilder i sekundet med to megapiksler oppløsning, skriver Cnet.

Bildebrikken skal også være i stand til å ta video med 720p HDTV-format.

Deler ressurser
Dette har selskapet fått til ved forbedringer i CMOS-teknologien, og gjennom å dele enkelte ressurser mellom forskjellige bildepunkter i bildebrikken.

Masseproduksjonen av de nye bildebrikkene skal starte i første halvdel av 2007, noe som kan bety at vi om et drøyt år kommer til å oppleve digitale kompaktkameraer som kommer til å være en revolusjon i forhold til det vi ser i dag.

Kan bety nedtur for speilrefleks
Dermed vil det trolig bli langt mindre atraktivt å kjøpe store speilrefleks-kameraer for folk flest. Dette selv om bildekvaliteten på speilrefleks trolig fortsatt vil være mye bedre, og en med disse har større fleksibilitet med bruk av andre objektiver.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.