Gå til sidens hovedinnhold

Dødfull bak rattet

Dosen med alkohol var dødelig høy. Likevel klarte bergenseren å vingle flere kilometer på en trafikkert vei.

(iBergen.no) 40-åringen blånektet for å ha kjørt i fylla, men ble ikke trodd i retten.

Blåste til 3,06
Det var liten tvil om at mannen var stupfull da han ble tatt på fersken bak rattet 20. oktober i fjor. Han hadde da tilbakelagt flere kilometer på den trafikkerte strekningen mellom Myravatn og Paradis kro på Nesttun.

Vitner til kjøringen fortalte at bilen hadde kjørt svært vinglete før mannen hadde parkert den foran kroen. Der ble han sittende bak rattet til politiet kom. 40 minutter senere avga han en blåseprøve, som viste at han hadde skyhøye 3,06 i promille.

Ifølge Folkehelseinstituttet er man lett påvirket når man har en promillekonsentrasjon i blodet på 0,5. Mellom 1 og 2 blir de fleste ustøe, og kan bli trøtte og sløve. Over 1,5 promille påvirker hukommelsen og svært høy promille kan gi pustevansker. Over 3 i promille kan være dødelig.

- Svært høyt
Bergen tingrett mente den enorme promillen var skjerpende for straffen da den dømte mannen til 28 dager ubetinget fengsel.

«(...) Tiltalte hadde en alkoholkonsentrasjon i blodet på 3,06 promille, noe som må anses som svært høyt. I tillegg fant tiltaltes kjøring sted på en strekning med relativt stor trafikk, samt at det oppsto flere konkrete faresituasjoner under tiltaltes kjøring.»

Han ble også idømt en bot på 20.000 kroner og tap av førerkortet i to år og et halvt år.

Les flere nyheter på iBergen.no

Reklame

Black Week: De beste kuppene du gjør på Fjellsport-salget