Hjelpeorganisasjonen, som gir medisinsk bistand i krise- og konfliktrammede områder verden over, gikk denne uken ut med en appell der de ber helsearbeidere bistå på sykehjem i Paris. Leger uten Grenser skriver i en pressemelding at mer enn 12.500 personer har dødd på franske pleiehjem, siden starten av pandemien i mars.

Samtidig fortsetter smitten å spre seg i Frankrike, selv om kurven nå viser tegn til å flate ut. Daglig meldes det likevel om titusenvis av nye smittetilfeller og Frankrike er nå det hardest rammede landet i Europa. Ifølge worldometers har Frankrike 42.535 registrerte koronadødsfall, og nesten to millioner har fått påvist koronasmitte.

ALLTID OPPDATERT: Siste nytt om koronapandemien i Nettavisens nyhetsstudio

Antallet smittetilfeller per 100.000 innbygger anslås å være rundt 400. Koronapasienter tar nå opp 93 prosent av alle intensivplasser, og antallet fortsetter å stige. For å få bukt med smitten har landet stengt ned til ut november.

Nettstedet Bloomberg skriver imidlertid at smittekurven også viser tegn til å flate ut i Storbritannia og Tyskland, og antall koronasmittede har sunket reelt i hardt rammede land som Belgia, Nederland, Irland og Tsjekkia.

- Det viser at vi ikke er hjelpesløse mot viruset, sier Lothar Wieler, sjef for Tysklands smittevernmyndighet RKI, ifølge nettstedet Omni.

(©NTB)