Gå til sidens hovedinnhold

Dødsbrann i Follotunnelen

Lastebil krasjet. En person funnet død.

Klokken 15.45 søndag fikk politiet melding om at en lastebil hadde krasjet i den 903 meter lange Follotunnelen mellom Son og Vestby.

Har du tips om saken? Send SMS eller MMS til 1930, ring 21006010 eller send e-post til vaktsjef@nettavisen.no

- Brannvesenet har funnet én person omkommet i tilknytning til lastebilen. Identiteten til vedkommende, som trolig er bilens sjåfør, er ikke kjent, opplyser operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til Nettavisen. Politiet vet heller ikke hvor lastebilen kommer fra og sjåførens nasjonalitet.

Lastebilen krasjet først i tunnellveggen i det nordgående løpet i Follotunnelen. Deretter tok den fyr,skriver Moss Avis sin nettutgave.

Dekk og plastikk
- Brannen var svært kraftig. Brannvesenet holder fortsatt på med etterslokking på stedet, sier Oksvold rett før klokken 18.

Da var også Havarikommisjonen på vei til stedet. De skal undersøke hva som kan ha vært årsaken til ulykken. ifølge Oksvold var det ingen andre kjøretøyer involvert.

Operasjonslederen opplyser at lastebilen var lastet med kabeltromler, dekk og plastikk. Dermed ble det en voldsom røyk og enorm varme da dette tok fyr. Det ble en tid spekulert i om lastebilen hadde farlig last om bord.

- På grunn av lasten tar slukkingsarbeidet også tid, sier Oksvold.

Lange køer
Tunnelen er søndag kveld stengt, og E6 er sperret cirka 300 meter foran åpningen i begge retninger.

- Det er enorme køer på E6 nordover som nå strekker seg helt fra Moss og nordover. Det er skiltet omkjøring, men det er svært stor trafikk på denne tiden av døgnet, sier han.

Det utbrente vraket av lastebilen blir stående i tunnelen til Havarikommisjonen har gjort seg ferdig med sine undersøkelser.

- Vi vil trolig ikke bli ferdig på stedet før sent i kveld, sier Oksvold.

Stengt mandag morgen

Mandag morgen melder Statens vegvesen at Follotunnelen fortsatt er stengt på grunn av opprydningsarbeid.

Anbefalt omkjøring via Fv6 Gamle Mossevei mellom Son og Vestby.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien

Kommentarer til denne saken