Gå til sidens hovedinnhold

Dødsdømt kvinne vil saksøke advokaten

Sakineh Mohammadi Ashtiani ble dømt til steining. Nå vil hun saksøke sin tidligere advokaten Mohammad Mostafaei.

Den 43 år gamle kvinnen Sakineh Mohammadi Ashtiani ble i 2006 dømt til 10 års fengsel for drap på ektemannen. I 2007 ble hun dømt til døden ved steining fordi hun også hadde vært utro mot ektemannen flere ganger. Blant annet med en mann som også ble dømt for drapet på ektemannen.

Lørdag fikk den iranske kvinnen permisjon fra fengselet i Tabriz nordvest i Iran for å spise middag med sin sønn.

I forbindelse med møtet, sa kvinnen at hun nå håper at sønnen vil saksøke «de som har vanæret meg og moderlandet», og navnga to tyske journalister som har intervjuet hennes sønn, samt hennes tidligere advokat Mohammad Mostafaie.

Tror mor har drept far
Samtidig ba sønnen om at Iran må vise barmhjertighet med moren.

– Jeg tror ikke min mor er uskyldig. Hun er helt sikkert skyldig, sa Sajjad Qaderzade og fortsatte.

– Siden vi har mistet vår far, så ønsker vi ikke å miste vår mor også. Derfor ber vi om at dommen blir omgjort, sa han ifølge New York Daily News.

Vil være i fred
Kvinnen ønsker at det internasjonale søkelyset på hennes sak slukkes, og at journalister og andre menneskerettighetsforkjempere skal slutte å trekke fram hennes sak.

– Jeg har kommet foran kameraene i dag av egen fri vilje for å snakke til verden. Jeg ønsker å snakke fordi mange mennesker utnytter denne saken og sier at jeg blir torturert. Det er en løgn. La oss være i fred. Hvorfor vanærer dere meg, sa kvinnen, skriver ABC News.

Hun navnga deretter to tyske journalister fra Bild am Sonntag som ble arrestert 10. oktober etter et intervju med hennes sønn. Også sønnen er tiltalt etter intervjuet med den tyske avisen.

Kommentarer til denne saken