Gå til sidens hovedinnhold

Dødshelg på norske veier

Fem personer mistet livet på veiene i helga.

En gutt (8) døde og ei jente (12) ble alvorlig skadd etter en kraftig frontkollisjon klokken 20.45 søndag kveld på riksvei 35 utenfor Maura i Nannestad.

Ifølge Romerikes Blad satt en familiefar (38) med sine to barn – den nevnte gutten og jenta. Gutten omkom, mens jenta ble fraktet til Ullevål universitetssykehus med hodeskader. Tilstanden hennes skal være stabil.

Faren ble fraktet til Ahus, og han skal være moderat skadet og ligger til observasjon. Føreren av den andre bilen er også fraktet til sykehus. Også her er tilstanden stabil.

Lensmann Bjørn Hoff ved Nannestad og Gjerdrum lensmannskontor har registrert at det er snakk om en vanlig møteulykke, men til rb.no sier han at politiet foreløpig ikke vil si noe om årsakssammenhengen.

En person omkom i frontkollisjon

Unge mennesker
En mann (21) fra Akershus omkom da han skulle prøve en terrengmotorsykkel på Nannestad. Han ble funnet omkommet litt før midnatt lørdag.

Omkom på terrengmotorsykkel

Natt til søndag omkom en mann (21) da bilen han kjørte havnet utfor veien på riksvei 505 i Time kommune på Jæren i Rogaland.

Omkom i utforkjøring på Jæren

Søndag morgen ved 06-tiden fikk Salten politidistrikt melding om en trafikkulykke på Værøy i Lofoten. En ung kvinne omkom, mens en ung mann ble brakt til Nordlandssykehuset i Bodø med alvorlige skader.

Kvinne omkom i utforkjøring på Værøy

En 32-åring fra Lyngdal omkom og tre andre ble skadet i en ulykke ved Skolandsvatnet i 22-tiden fredag kveld, melder fvn.no. Dødsulykken skjedde på E39 mellom Lyngdal og Kvinesdal.

Omkom i trafikkulykke i Vest-Agder

Stygge tall
I løpet av de åtte første månedene i år har 140 personer mistet livet i trafikken her i landet. Det viser den foreløpige statistikken ifølge Trygg Trafikk.

Fram til 1. september hadde 38 ungdommer i alderen 15 til 24 år mistet livet i trafikken, sju jenter og 31 gutter.

- Mer må gjøres for å forhindre at så mange unge liv går tapt i trafikken, før de unge får førerkort, som en del av føreropplæringen og i prøveperioden etter at de unge får førerkort, uttalte Trygg Trafikks direktør Kari Sandberg da hun i begynnelsen av måneden presenterte augusttallene og utviklingen så langt i år.

Se oversikten over antall drepte i trafikken så langt i år her (Trygg Trafikk)

Før nyttår har politiet, Statens vegvesen og Trygg Trafikk varslet en tiltaksplan mot ungdomsulykker.

Reklame

Denne strømavtalen har vært klart billigst i hele 2021

Kommentarer til denne saken