*Nettavisen* Nyheter.

Dødsorkan på vei mot turistparadis

Foto: Israel Leal (AP)

«Ida» har allerede kostet minst 124 menneskeliv.

09.11.09 11:07

Over 100 mennesker har mistet livet i Mellom-Amerika etter orkanen Idas herjinger, og mange er fortsatt savnet.

Nå er «Ida» på vei nordover, og neste stopp er trolig det mexicanske turistparadiset Cancun.

Mexicanske myndigheter har ingen planer om å evakuere turister fra området, men anbefaler folk langs kysten og flykte innover i landet.

124 døde
Verst har det foreløpig godt ut over El Salvador. En talsperson for landets sivilforsvar opplyste søndag til AFP at minst 91 mennesker har omkommet i jordras og andre katastrofer relatert til orkanen.

Senere søndag kveld erklærte president Mauricio Funes unntakstilstand, og det ble bekreftet at minst 124 mennesker er omkommet etter orkanens herjinger.

Ifølge innenriksminister Humberto Centeno er minst 60 personer fortsatt savnet, og rundt 7000 er blitt hjemløse.

Ida har nå en vindhastighet på rundt 160 kilometer i timen, og er en kategori 2-orkan. Det er ventet at orkanen øker i styrke på vei mot den mexicanske kysten.

Senere i uken kommer Ida trolig til å ramme USAs golfkyst et stykke øst for New Orleans. Mest utsatt er delstatene Mississippi og Louisiana.

Unntakstilstand
Og allerede søndag kveld erklærte Louisianas guvernør Bobby Jindal unntakstilstand for å forberede folk på orkanen.

- Idas sentrum vil bevege seg ut i Mexicogolfen i ettermiddag, og nærme seg den nordlige golfkysten innen tirsdag, het det i varselet fra det amerikanske orkansenteret søndag ettermiddag.

Varselet går ut på at det er fare for at en orkan kan ramme USA-kysten innen 36 timer, men senteret tror også at Ida vil svekkes på sin vei over Mexicogolfen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag