Dødstallene doblet på én dag

Foto: A. MAJEED (Afp)

Oversvømmelsene i Pakistan tar stadig flere liv. Til nå er over 900 mennesker omkommet i den verste flommen på 81 år.

02.08.10 07:31

Den pakistanske hæren bistår nå i hjelpearbeidet for å nå tusenvis av mennesker som er strandet i ulike landsbyer.

Til nå har over 900 mennesker mistet livet i flommen som har herjet landet. Én million mennesker skal være berørte, og minst 150 personer er savnet, skriver nyhetsbyrået AFP .

- Økningen i antall døde gjelder bare Khyber Pakhtunkhwa-provinsen, sier talsperson Mian Iftikhar Hussain. Oversvømmelser er også rapportert i i den Pakistan-kontrollerte Kashmir. Der døde 25 mennesker fredag.

Ifølge en værstasjon i Pakistan skal det i nordvest ha falt 312 millimeter nedbør på 36 timer

- Har mistet alt
25 år gamle Muqaddir Khan ankom flomutsatte Peshawar-distriktet sammen med ni andre familiemedlemmer. Og det var et trist syn som møtte han og familien.

- Jeg arbeidet hardt i Saudi-Arabia i tre år for å bygge opp en liten butikk. Nå er den feid vekk av flommen på få minutter. Jeg har mistet alt, sier Khan til AFP.

Avlinger, offentlige bygninger og skoler skylt bort
Ifølge tjenestemenn skal det nordvestlige Pakistan være hardest rammet, og flommene være de verste på 81 år. I 1929 døde 408 personer.

- Mange av ofrene døde da flomvannet feide bort hundrevis av jordhus, sier minister for distriktene Shangla og Tankt, Bashir Ahmed Bilour til CNN.

Bilour sier at hundretusener mål avlinger skal ha blitt skylt vekk sammen med dusinvis av offentlige bygninger, lokale bedrifter og skoler.

Været hindrer redningshelikopter
Pakistansk fjernsyn har vist bilder av mennesker som klamrer seg til gjerder og andre stasjonære elementer mens vannet til tider renner over hodene på dem, og biler som blir dratt av gårde med alt vannet.

- En redningsaksjon med helikopter lar seg ikke gjennomføre på grunn av det dårlige været. Det er bare 48 redningsbåter tilgjengelig for redning, uttalte en FN-talsmann på torsdag ifølge AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.