Gå til sidens hovedinnhold

Dødstallene stiger på Filippinene

Tacloban (NTB-DPA): Tallet på omkomne etter tyfonen på Filippinene har nå passert 4.000, opplyser myndighetene i landet.

Onsdag, 12 dager etter at tyfonen Haiyan rammet Filippinene med voldsom kraft, er 4.011 personer bekreftet døde, mens 1.602 er meldt savnet. I tillegg er 18.000 registrert skadd, ifølge landets katastrofemyndighet.

FN opplyser at om lag 2 millioner mennesker har fått tildelt nødhjelpsforsendinger, mens hjelp ennå ikke har nådd ut til om lag 500.000 ofre for tyfonen. Dette er mennesker som hovedsakelig bor i avsidesliggende og isolerte områder. Det er imidlertid ikke klart om noen av disse har fått hjelp fra andre enn FN.

Men selv om mange har fått hjelp, er behovet fortsatt stort, sier Daniel Toole, regiondirektør i FNs barneorganisasjon UNICEF.

- Det er lovet matforsyninger for de kommende seks månedene, men behovet er stort også videre framover, sier han. Toole legger til at UNICEF allerede merker at verdenssamfunnets oppmerksomhet om og interesse for er i ferd med å avta. (©NTB)

Reklame

Comfyballs tømmer lageret: Halv pris på alle boksere