*Nettavisen* Nyheter.

Dødstallet etter tornadoer i Oklahoma stiger

Oklahoma City (NTB-AFP-Reuters): Minst tolv mennesker mistet livet i uværet og tornadoene som slo ned i Midtvesten fredag ettermiddag. Myndighetene hadde lørdag ennå ikke full oversikt over skadene.

03.06.13 13:11

Blant dem som døde i Oklahoma var det to barn og sju voksne. Over 70 mennesker ble behandlet for skader etter de voldsomme tornadoene. I tillegg omkom tre mennesker som følge av oversvømmelser i nabostaten Missouri.

En mor og hennes baby mistet livet da bilen deres ble løftet opp og kastet bortover av tornadoen på en hovedvei utenfor Oklahoma City.

Tornadoene oppsto i forbindelse med flere stormsystemer vest for Oklahoma City, bare elleve dager etter at 24 mennesker mistet livet da en enorm tornado rammet Moore, sør for Oklahoma City.

Sentrum av Oklahoma City slapp unna tornadoene, men uværet førte til at det kom over 20 centimeter nedbør i og rundt byen, der det lørdag var omfattende oversvømmelser.

Mange steder så gater ut som elver, med biler under vann opp til vinduene, og flere titalls mennesker måtte hjelpes ut. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag