500 - Internal Server Error

[]
Gå til sidens hovedinnhold

Dødstallet i Syria fortsetter å stige

Damaskus (NTB-AFP-DPA): Dødstallet stiger i Syria mens spesialutsending Kofi Annan kjemper videre for en slutt på konflikten. Annan vil legge fram forslag til «raske skritt» som kan føre til en politisk løsning.

Fredag morgen ble det meldt at voldshandlinger det siste døgnet hadde krevd minst 91 menneskeliv. Tyrkia har kjørt rakettbatterier i stilling langs den syriske grensen, der situasjonen beskrives som spent.

De hardeste kampene raste i forstaden Douma nord for sentrum i den syriske hovedstaden Damaskus, der 30 mennesker ble drept. Blant disse var fem medlemmer av en og samme familie, opplyste aktivistgruppen Syrian Observatory for Human Rights.

Lørdag skal Annans plan for en politisk løsning på konflikten i Syria drøftes på et møte i Genève i Sveits. Ifølge et dokument nyhetsbyrået DPA har fått tilgang til, tar Annan til orde for at syrerne selv skal styre overgangsprosessen som han håper vil føre fram til fred.

Dokumentet har tittelen «Retningslinjer og prinsipper for en syriskledet overgang». Opposisjonsgrupper i Syria har advart om at de ikke kan godta en plan som forutsetter at president Bashar al-Assad og hans regime blir sittende ved makten i Damaskus. (©NTB)

Reklame

Cyber Monday: Milrab har fylt på med nye salgsvarer