*Nettavisen* Nyheter.

Dødstallet i Syria har passert 100.000

Beirut (NTB-Reuters-AFP): Tallet på døde i konflikten i Syria har passert 100.000, melder Syrian Observatory for Human Rights. Onsdag sto dødstallet på 100.191, ifølge statistikk som gruppen fører.

26.06.13 15:58

Minst 36.661 sivile og 18.072 opprørere er drept, og regjeringsstyrkenes tap kommer opp i rundt 25.000, viser de nye tallene. Resten er for det meste folk fra ulike militsgrupper som støtter president Bashar al-Assads regime, ble det opplyst.

Det samlede tallet omfatter også vel 2.500 døde som det ikke har vært mulig å identifisere. Syrian Observatory for Human Rights, en eksilgruppe med base i London, understreker at opplysningene er usikre fordi partene i konflikten forsøker å holde sine tap hemmelige.

- Historien vil dømme Sikkerhetsrådet strengt, sa Rice. Russland og Kina har tre ganger brukt vetoretten de har som faste medlemmer av rådet, til å blokkere resolusjoner som kunne ha ført til økt press mot Assad-regimet.

- Rådet har vært lammet. Jeg vet ikke hvordan man kan påstå at dette bunner i en svikt i amerikansk politikk eller amerikansk lederskap, når det store flertallet av rådets medlemmer var klare til å handle, framholdt Susan Rice. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.