Dødstallet stiger etter jordskjelv

Foto: REUTERS TV

Minst 20 mennesker mistet livet etter at et jordskjelv med styrke 7,2 på Filippinene.

15.10.13 21:31

Manila (NTB-Reuters-AFP): Store mannskaper leter etter overlevende i ruinene av hus som falt sammen i det voldsomme jordskjelvet på Filippinene. Dødstallet er kommet opp i 20, men fryktes å ville stige.

Skjelvet skjedde ved 8-tiden lokal tid tirsdag morgen og hadde episenter under havbunnen utenfor øya Bohol rett nord for den filippinske hovedøya Mindanao. Det kunne merkes i naboprovinsene Cebu, Negros, Mastabe, Leyte og Iloilo, fortalte lokale innbyggere.

- Voldsomt
Lynlyn Empleo i Cebu by fortalte at huset hennes ristet og svaiet i tre minutter.

- Det var voldsomt, og vi fikk sjokk alle sammen, sa 65 år gamle Brigitte Lux på ferieøya Panglao i provinsen Bohol.

Det er meldt om 33 skadde, og 15 av dødsfallene skjedde på øya Cebu, opplyste en tjenestemann. Skjelvet ble først målt til en styrke på 7,4 ifølge USAs geologiske institutt, men dette ble senere korrigert til 7,2. Det ble ikke sendt ut tsunamivarsel.

Reddet
De første døde som ble funnet, lå i ruinene av en sammenrast bygning i Cebu by, rundt 60 kilometer nord for episenteret. En balkong løsnet fra et hus i byen Talisay i Cebu-provinsen og falt ned på en varebil med fire mennesker i. To av disse var tirsdag morgen reddet ut i live.

Det skal også være store materielle ødeleggelser i havnebyen Tagbilaran. Det oppsto forsinkelser i flytrafikken mens mannskaper sjekket rullebaner ved flyplassene i byene Cebu og Tagbilaran for sprekker, og minst tre av Filippinenes eldste katolske kirker er skadd. (©NTB)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag