*Nettavisen* Nyheter.

Dødstallet stiger til tolv etter angrep mot julemarked

Antallet drepte etter at en lastebil pløyde seg gjennom en folkemengde på et julemarked i Berlin, har steget til tolv, ifølge politiet. På bildet sees lastebilen som kjørte inn i folk på markedet. Foto: John MACDOUGALL (AFP)

Antallet drepte etter at en lastebil pløyde seg gjennom en folkemengde på et julemarked i Berlin, har steget til tolv, ifølge politiet.

20.12.16 08:02

I en følelsesladd melding på Twitter skriver Berlin-politiet at tolv personer har mistet livet, og 48 personer er såret, noen av dem alvorlig. De sårede er innlagt på sykehus i Berlin.

Politiet mener at lastebilen ble styrt med høy fart inn i menneskemengden i Berlin med forsett.

– Våre etterforskere tror lastebilen bevisst ble kjørt inn i mengden på julemarkedet på Breitscheidplatz, skriver politiet på Twitter tirsdag morgen. Politiet omtaler det som et sannsynlig terrorangrep.

Saken fortsetter under.

HTML EMBED
embedNAvideo("BS8oCNhUaQEDYHfOm4iMgQ", false)

Den døde i lastebilen var ikke sjåføren

Personen som ble funnet død inne i lastebilen som ble brukt i angrepet mot et julemarked i Berlin, ser ikke ut til å ha vært bak rattet da lastebilen kjørte inn i folkemengdene, opplyser politiet.

Les: Facebook har aktivert Berlin-sikkerhetssjekk

Berlin-politiet har tidligere bekreftet at den omkomne inne i lastebilen er polsk statsborger. Det er ikke kjent når eller hvordan han døde.

Politiet tror lastebilen ble stjålet fra en byggeplass i Polen, mens eieren av det polske selskapet sier at lastebilen var på vei fra Italia til Berlin lastet med stålbjelker.

Les: Davy Wathne: – Det er makabert

En mistenkt gjerningsmann ble pågrepet av tysk politi omtrent to kilometer unna åstedet.

Politiet har ikke sagt noe offisielt om gjerningsmannens identitet, men kilder i etterforskningen har sagt til DPA at gjerningsmannen enten er pakistansk eller afghansk, og kom til Tyskland som asylsøker i februar. Han er nå i avhør.

Politiet etterforsker om hendelsen var et terrorangrep.

– Etterforskningen fortsetter, skriver politiet på Twitter.

Les: Politiet: – Vi har hatt fokus på julemarkedet i Oslo

Trump anklager islamister for Berlin-angrep

USAs påtroppende president Donald Trump beskylder «islamistiske terrorister» for å ha angrepet kristne i Berlin.

– Vi ber for ofrene i dagens forferdelige terrorangrep i Berlin. Uskyldige sivile ble drept i gatene da de forberedte seg til jul, sier Trump i en uttalelse.

– IS og andre islamistiske terrorister fortsetter å slakte kristne som del av en global jihad. Disse terroristene og deres regionale og globale nettverk må utryddes fra jordens overflate, et oppdrag vi vil utføre i allianse med alle som elsker frihet, sier han.

Tyske myndigheter har så langt ikke slått fast at angrepet i Berlin mandag var et terrorangrep.

– Jeg vil ikke bruke ordet angrep ennå, selv om det er mange ting som peker i den retningen, sier Tysklands innenriksminister Thomas de Maizière på offentlig fjernsyn.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag