Gå til sidens hovedinnhold

Dødsulykke på Dovrefjell - E6 stengt

Personbil kolliderte med trailer fra Østre Toten.

(OA.no): Politiet i Gudbrandsdal melder at det klokka 0840 har skjedd en alvorlig trafikkulykke på E6 over Dovrefjell.

Ulykken har skjedd på E6 ved Fokstua. En personbil har kollidert med en trailer, og en person er bekreftet omkommet.

Traileren er fra Toten

- Det ser ut til at personbilen er kommet over i motgående kjørefelt, og har kollidert med traileren, opplyser operasjonsleder Jørgen Berg ved Gudbrandsdal politidistrikt til OA.

Begge bilene er norske, men operasjonsleder vil ikke gå ut med hvor personbilen kommer fra.

- Det er for tidlig, opplyser Berg.

Den involverte traileren tilhørere et transportselskap i Østre Toten. Føreren av traileren er uskadd, opplyser politiet.

Traileren er lastet med farlig gods, men det er ikke meldt om lekkasjer.

- Traileren er lastet med et stoff som heter bitumen. Det er et tilsetningsstoff til asfaltproduksjon, det er både varmt og giftig, sier operasjonslederen.

Ligger veltet i grøfta

Traileren har veltet, og ligger i grøfta. Rett før klokka 10.00 var det fortsatt ikke meldt om noen bitumenlekkasje fra bilen.

- Men tanken må tømmes før berging, og dette er en omfattende og vanskelig jobb, sier operasjonsleder.

På grunn av dette blir E6 over Dovrefjell stengt en god stund. Politiet oppfordrer bililster til å velge andre ruter, om for eksempel Venabygdsfjellet eller Østerdalen.

- Det er skiltet omkjøring på stedet, men det er klart dette vil skape betydelige trafikkproblemer over lengre tid. Vi kan ikke si hvor lenge vegen vil være stengt, men det er snakk om en lang periode, opplyser Berg.

Ved 10.30-tida melder politiet at det nå er manuell dirigering på stedet, og at trafikk som skal nordover slippes forbi. Det må likevel påregnes en god del venting, opplyser politiet.

Alle nødetater, samt bilbergingsselskapet er på stedet. Ved 10-tida hadde bergingen fortsatt ikke startet, opplyser representanten for bilbergeren på stedet.

Denne saken er levert av OA.no

Reklame

Her får du tak i den nye Pondus-boka

Kommentarer til denne saken