*Nettavisen* Nyheter.

Dødsulykke på E16

Foto: Trond Lepperød

Ung mann døde da vogntog havnet i elven.

03.04.13 07:26

Det er en trailer som har kjørt ut i elven. Trekkvognen ligger på hodet i elvekanten. Han har tatt med seg autovernet med en lengde på 30 meter. Sjåføren blir båret opp fra elven nå. Han er død, sa brannsjef i Voss kommune, David Skjerven, til BA klokken 2255 tirsdag.

Politiet bekrefter også at sjåføren er død etter ulykken.

– En person i vogntoget, vedkommende bekreftet død. E16 Vinje – Veien vil være helt stengt til ca 2330, deretter lysregulert da store deler av autovernet er borte, skriver politiet på Twitter.

Tidlig onsdag morgen melder politiet at den omkomne er en svensk mann tidlig i 20-årene. Mannens familie ble varslet i natt.

Vogntoget var også svenskregistrert, skriver Bergensavisen.

MELLOM VOSS OG VINJE
Ulykken skjedde mellom Voss og Vinje på E16 like etter klokken 2200 tirsdag.

Nødetatene var fremme på stedet en halvtimes tid senere.

– Et stykke nordøst for Voss, før du kommer til Vinje, har en trailer kjørt utfor veien. Meldingen lød på at sjåføren satt fastklemt, men nå har jeg fått meldinger som lyder på at personer på stedet skal ha fått ham ut av bilen. De driver førstehjelp på stedet, opplyste operasjonsleder Ole Jacob Malmo til BA klokken 2210.

ULYKKESKOMMISJONEN PÅ VEI
Redningsetatene var på plass på stedet like før klokken 2225. Da var også luftambulansen like i nærheten.

– De jobbet med personen mens de ventet på luftambulansen, sa Malmo til BA da.

Operasjonsleder Inger Myrtvedt sier til BA at veivesenets ulykkeskommisjon vil komme til ulykkesstedet klokken 0100 natt til onsdag.

– Det vil bli lysregulering på stedet ganske snart, siden store deler av autovernet er borte, sier hun til BA klokken 2330.

TØMMER TRAILER FOR DRIVSTOFF
Brannsjef i Voss kommune, David Skjerven, forteller til BA like før midnatt tirsdag at de nå jobber med å få ryddet veien.

– Vi må også tømme traileren for drivstoff, sier han.

– Var det et norsk kjøretøy?

– Etter det jeg vet var det utenlandskregistrert, sier Skjerven til BA.

KAN BLI DELVIS STENGT
– Traileren ligger utenfor veien. Det er det manglende autovernet som gjør at det kun er trafikk i én retning. Vegtrafikksentralen dirigerer på stedet natt til onsdag. Full åpning kommer litt an på når vi får sikret veien. Åstedet blir undersøkt i natt, og veien kan bli stengt innimellom fremover, sier operasjonsleder Inger Myrtvedt ved Hordaland politidistrikt til BA klokken 0100 natt til onsdag.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.