*Nettavisen* Nyheter.

Dødsulykken i Svolvær: - Mye tyder på at de tre var ute på øvelseskjøring

 

HAVNET I SJØEN: Det var her på fergeleiet i Svolvær at bilen med tre personer kjørte utfor kaikanten lørdag. Foto: Ingvild Valberg (Lofotposten)

Tre personer satt i bilen da den kjørte utfor kaikanten. En tenåringsjente og en mann i 30-årene døde, en kvinne ligger på sykehus.

26.08.19 13:31

OSLO (Nettavisen): Dødsulykken i Svolvær lørdag, der en bil kjørte utfor kaikanten, kan ha skjedd i forbindelse med øvelseskjøring, opplyser politiet i Svolvær mandag.

Mor og datter kommer fra samme familie, mens mannen er fra en annen familie, ifølge politiet. Alle tre var bosatt i Vågan kommune i Svolvær.

Datteren døde søndag kveld. Natt til mandag døde mannen, som var i midten av 30-årene. Tilstanden skal være alvorlig, men stabil for jentas mor.

Hentet opp av sjøen

Alle de tre involverte ble hentet ut av bilen etter at den havnet i sjøen. Politiet fikk melding om ulykken klokken 20 lørdag. Et kvarter senere var en redningsskøyte og brannmannskaper med dykkere på plass. De tre ble hentet opp av sjøen og fraktet til Universitetssykehuset Nord-Norge med helikopter.

Bilen kjørte gjennom autovernet på fergekaia og videre ut i vannet. Den ble funnet på 7 meters dyp, 25 meter fra land. Søndag ble bilen heist opp.

Avdelingsdirektør Geir Jørgensen i Statens vegvesen bekrefter overfor Lofotposten at rekkverket på fergeleiet var skadet før ulykken lørdag.

Mandag morgen meldte Universitetssykehuset Nord-Norge at mannen i midten av 30-årene som hadde vært kritisk skadd etter ulykken lørdag kveld, døde i løpet av natten, meldte Lofotposten.

Søndag kveld opplyste UNN i Tromsø at jenta i slutten av tenårene som var involvert i ulykka døde av skadene hun pådro seg, meldte Svolværposten.

Tilstanden betegnes som alvorlig, men stabil for den tredje personen - en kvinne i slutten av 30-årene, melder Lofotposten.

- Tyder på øvelseskjøring

Ifølge politiet tyder etterforskningen så langt på at ulykken skjedde i forbindelse med øvelseskjøring.

- Mye som tyder på at de tre var ute på øvelseskjøring. Politiet tar saken på største alvor og etterforsker for finne ut så mye som mulig om hva som har skjedd, sier politistasjonssjef i Svolvær, Ketil Utne-Finstad-Steira, i en pressemelding mandag.

Det er to familier fra det somaliske miljøet som er rammet, ifølge politiet. Mor og datter er fra én familie, mens mannen er fra en annen familie. Kommunens kriseteam er kalt ut for å støtte de pårørende.

Roser nødetater og frivillige

Ordfører i Vågan, Eivin Holst, roser nødetatene og de frivillige som bidro under redningsaksjonen på fergeleiet i Svolvær.

- To frivillige bisto i arbeidet med å få dem berget på land, samt at redningsskøyten med dykkere var på skadestedet kor tid etter at hendelsen var varslet, skriver Eivind Holst på Facebook.

Det var klokka 20 lørdag at politiet i Nordland fikk melding om at en bil med flere personer hadde havnet i sjøen på fergeleiet i Svolvær. Redningsskøyta og mannskaper fra brannvesenet kom til stedet klokka 20.15 og fikk dykkere i vannet. Tre personer ble reddet ut av bilen.

Klikk på bildet for å forstørre.  

Tre personer fraktes bort med Sea King redningshelikopter og luftambulanse etter ulykken på fergekaia i Svolvær lørdag. Foto: (NTB scanpix)

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag