OSLO (NTB): Arbeiderpartiet og Høyre ligger side om side idet partiene svinger inn på oppløpet i valgkampen.

Både Jens Stoltenberg og Erna Solberg har 28,2 prosent av velgerne i ryggen på tirsdagens meningsmåling hos VG. Oppslutningen gir Arbeiderpartiet og Høyre 50 stortingsmandater hver, men der er det også slutt på likhetene.

For Høyres allierte gjør det alle bra på målingen InFact har gjennomført. Fremskrittspartiet får 14,4 prosent (-0,4 prosentpoeng), Venstre 5,7 prosent (-1,4 prosentpoeng) og Kristelig Folkeparti får 6,2 prosent (+0,4 prosentpoeng) og sikrer derfor solid stortingsflertall med 97 mandater.

SV har fortsatt sperregrensen truende nær, men kan føle seg litt tryggere etter en framgang på 0,7 prosentpoeng til 4,8 prosent siden mandagens måling. Senterpartiet ligger stabilt på 5,3 prosent (-0,1 prosentpoeng) og bidrar ikke nok til at de rødgrønne i realiteten kan hevde seg. Tirsdagens måling gir de rødgrønne bare 68 mandater. Rødt er inne med ett mandat.

Da hjelper det lite at Miljøpartiet De Grønne er inne med tre mandater med en oppslutning på 3,8 prosent. Dagens opposisjonspartier er så store at MDG er skjøvet ned fra vippen. (©NTB)