RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

DOF med ny avlegger og storordre

Sist oppdatert:
Suplyrederiet DOF fortsetter den offensive oppbyggingen av en avansert flåte med supply- og konstruksjonsfartøyer, og har nå gått til Aker Yards for nye kontrakter.
DOF har bestilt to avansert konstruksjons- og ankerhåndterignsfartøyer fra Aker Yards. De to nye enhetene er bestilt gjennom DOFs heleide datterselskap DOF Supply ASA, som nå skal endre navn til DOF Installer ASA.

DOF vil gjennomføre en emisjon i det nye selskapet på 425 millioner kroner til del finansiering av det nye byggeprosjektet. DOF vil selv bidra med 125 millioner krone ri emisjonen og vilb li sittende med 44 prosent av aksjene i det nye selskapet.

Selskapet skal noteres på OTC-listen. Det er Pareto Securities og Enskilda som er tilretteleggere av emisjonen. DOF Installer vil ha en markedsverdi på 550 millioner kroner etter emisjonen. Den resterende byggefinansiering forventes dekket opp med banklån.

Den samlede prislapp på de to skipene er 1.620 millioner kroner inkludert ekstrautstyr og byggetilsyn. Aker Yards oppgir deres andel av ordresummen til 750 millioner kroner per skip. I kontrakten ligger det også opsjoner på to tilsvarende enheter.

De nye skipene er Aker AH 04 CD-design og levering vil finne sted i desember 2009 og mai 2010.

Skipene vil bli ustyrt med 500 tonn hovedvinsj, 170 tonn hjelpe vinsj, 250 tonn offshore krane (leveranse fra reder) og vil ha DP klasse 2. Skipene vil ha maks fart 17,5 knop, for å minimalisere mobiliseringstiden ved operasjon world wide.

Aker Yards vil bygge skrogene ved Tulcea-verftet i Romania, mens Aker Yards i Norge vil gjennomføre utrustningen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere